Mounir sprong achter een drenkeling de sluis in: zijn verhaal 🎥

Er is nog veel onduidelijk over het brugongeluk van afgelopen vrijdag waarbij een 36-jarige man uit Portugal zwaargewond raakte. Maar, terwijl er nog druk gespeculeerd wordt over hoe het kon gebeuren, waarom brugwachters terug moeten komen en of buitenlanders snappen hoe een brug werkt, is iedereen het over een ding eens: de man die het water van de sluis indook om de drenkeling te redden is een held. 


Update: het slachtoffer is weer bij kennis


Daar valt niets op af te dingen, maar we vroegen ons ook direct af: waarom deed hij het wel, terwijl anderen stevig verankerd aan de wal bleven staan? Moet je niet volslagen gek zijn om dat ijskoude water in te springen? 

We zochten contact met Mounir om te vragen wat hem bewoog. Hij stond niet te springen om in beeld te komen. Ook niet op de rug met capuchon op (“Nee, man, dan is het net Opsporing Verzocht”), daarom hoor je hem wel, maar zie je hem niet.

Lees ook: Portugees valt van open Beatrixbrug – politie vraagt beelden

Deel dit artikel:

9 reacties

 • P. Hoogkamer

  medaille voor Mounir, lintje mag ook. #Held.

 • Gorter Corine

  Wat een geluk voor deze wereld, dat er mensen zijn zoals Mounir. Mounir, wat zal je familie trots op je zijn! En alle Zaankanters zijn trots op jou. Wat ontzettend dapper!!!

 • Jan de Vries

  Het Carnegie heldenfonds geeft hier medailles voor uit. Iemand moet een aanvraag indienen voor deze fantastische daad.

 • Kim Cobelens

  Geweldig Mounir, jij bent echt een held!!!! En verdient zeker een lintje of medaille.

 • Yvonne ten hoope

  wat een held, zo goed dat hij zo direct reageerde, deze man verdient een lintje! burgervader Hamming zal dit zeker niet stilletjes voorbij laten gaan.

 • Ann Thijssen

  Mounir, je bent een absolute baas. Zelf ben ik jaren geleden ook van de verdrinkingsdood gered en ik ben mijn redders tot op de dag van vandaag erg dankbaar. Ik vind het ergens mooi en heel bescheiden dat je je verhaal anoniem hebt willen doen, maar je verdient wat mij betreft een staande ovatie en een publiekelijke waardering voor hetgeen je gedaan hebt.
  De Maatschappij tot redding van drenkelingen reikt medailles uit aan hen die het leven van een ander hebben gered. Misschien een idee om Mounir aan te melden? Dat kan via: https://www.drenkeling.nl/meld_een_held

 • hans van rheenen

  De één denkt er niet over na om wèl te springen, een ander denkt er wèl over na om niet te springen.

 • J.G. Iaccarino

  Een èchte held….

  En nog zo bescheiden ook dat ie niet in beeld wil….!

  HULDE! met hoofdletters voor deze kanjer!🤗🤗👍🏽👌🏽

 • Frits Krom

  Met zwemles, ruim een halve eeuw geleden, móést ik wel mijn watervrees overwinnen. Want als peuter ben ik vanaf het destijdse motorbootje van mijn ouders overboord gevallen, toen het in het veld bij Barend Jonkhoff voor de wal lag. Een zeilkennis van pa, Jaap Vet, dook me na en heeft me aldus gered. Maar dat Carnegie fonds bestond toen nog niet, en eigenlijk maakte niemand er een punt van. Dus de (in mijn ogen) heldendaad van Jaap Vet bleef onbeloond, eenvoudigweg doordat zoiets toen gewoon gevonden werd: als je de kans had, dan deed je dat, punt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *