Mr. Frank Visser geeft Oostzaan tik op de vingers

Dat Ruud de Zinger het onderspit zou delven bij ‘Mr. Frank Visser Doet Uitspraak’ was geen verrassing. De Oostzaner had al een kort geding verloren waarin hij eiste dat het programma niet door zou gaan.

In deze uitzending werd hij op alle punten in het ongelijk gesteld, bovendien kwam De Zinger – zoals iedereen gisteravond kon zien – er in de aflevering die SBS versneld uitzond niet best vanaf.

In een bijzinnetje kreeg de gemeente Oostzaan van Mr. Frank Visser ook een behoorlijke veeg uit de pan. Hoe De Zinger na 12 jaar procederen (waarin hij voortdurend in het ongelijk werd gesteld) toch door kon gaan met het “verzieken” van het leven van zijn buren, was Mr. Visser een raadsel.

Daarom was de gemeente Oostzaan uitgenodigd om dat uit te leggen. Kennelijk was er tegen De Zinger nauwelijks opgetreden terwijl de bouwval ook ongemoeid was gelaten. Wel was duidelijk dat een dwangsom van € 23.000 die De Zinger eerder opgelegd had gekregen, “afbetaald” kon worden met € 75 per maand.

Maar de gemeente kwam niet opdagen, volgens Frank Visser had een woordvoerder laten weten niet te komen omdat het slechte PR voor de gemeente zou opleveren.

Dat plan lijkt dus te zijn mislukt. Wij hebben de woordvoering om commentaar gevraagd, zodra iets bekend is, krijgt dit bericht een update.

De uitspraak was vernietigend voor De Zinger, hij werd niet alleen volledig in het ongelijk gesteld (zijn wateroverlast had niets met de buren te maken) maar ook mocht hij zich niet meer binnen een straal van 500 meter van het huis begeven, “u woont daar niet en u gaat daar ook niet meer wonen” aldus mr. Visser, die uitspraak deed in het oude gemeentehuis van Zaandijk.

de-zinger

Elke overtreding gaat De Zinger € 1000 kosten met een maximum van € 100.000. De veroordeelde leek zich echter niet neer te leggen bij de uitspraak, hoewel hij de laatste dagen niet meer in de buurt van de woning gesignaleerd zou zijn volgens SBS6.

De uitzending staat ook online bij SBS6.

zinger-uitzending

Foto’s van de tv-uitzending van 14 november 2016.

Deel dit artikel:

27 reacties

 • Patrick vH

  Ik dacht eerst dat het een typetje van Jiskefet was, of de dommere broer van Holleeder maar helaas bestaat hij echt. Deze man is domweg laag begaafd en het is een treurige situatie voor iedereen. Ook voor de ouders van Ruud (waar hij inwoont) zal het geen pretje zijn. Ik denk dat begeleid wonen de enige optie is voor de man. Voor de buurt breekt er gelukkig een nieuw tijdperk aan.

 • Corine Gorter

  Dus je komt niet opdagen als gemeente omdat dat slechte PR op zal leveren? Niet opdagen lijkt mij ook al slechte PR, je laat je daarmee toch meteen al van je slechtste kant zien? Rare gedachtengang. Ik zou de PRmedewerker die dit heeft bedacht ontslaan 😉

 • Wel vreemd dat een pedofiel of criminele Nederlander met migratie achtergrond onherkenbaar wordt gemaakt, zowel op beeld als in de naam (vaak alleen de eerste letter van de achternaam), maar deze mijnheer wel openbaar in vol ornaat op de schandpaal mag worden gezet?

 • Cees

  Wat fijn deze uitspraak voor die lieve buren en natuurlijk de buurt.. die heer de zinger is gewoon niet in staat een normaal leven te kunnen lijden.. deze man moet begeleiding hebben..idd iets van een woongroep.. ook voor zijn ouders moet het een hel zijn..zagen er trouwens twee keurige mensjes uit.. echt zielig ook voor hen..

 • Henrie

  Met zo’n laag IQ-score als die van de(ze) ‘heer’ Zinger, zou deze eigenlijk tegen zich zelf beschermd moeten worden. Ik vermoed dat zijn IQ niet boven de 50 uitkomt. Dat noemt men zwak begaafd. Maar gelukkig heeft Mr. Visser alles goed bekeken en mag deze zwak begaafde ‘hr.’ Zinger nu niet meer bij zijn bouwval komen. En de gemeente Oostzaan heeft zeer terecht een behoorlijke tik gekregen. Het is niet alleen laf om niet te komen om hun zienswijze hierop te geven, maar ook zeer onbehoorlijk om welwillende burgers zo in de steek te laten. Maar ja, deze gemeente gaat waarschijnlijk nu een goede smoes verzinnen om alsnog te proberen in een goed daglicht te worden gesteld. Schandalig, gemeente Oostzaan!! En de familie Coenraadts, ik wens u en de uwen alle goeds en veel sterkte toe met zo’n gestoorde (ex)buurman.

 • Jacques

  Prima bestuur in de gemeente Oostzaan:

  In een bijzinnetje kreeg de gemeente Oostzaan van Mr. Frank Visser ook een behoorlijke veeg uit de pan. Hoe De Zinger na 12 jaar procederen (waarin hij voortdurend in het ongelijk werd gesteld) toch door kon gaan met het “verzieken” van het leven van zijn buren, was Mr. Visser een raadsel.

  Daarom was de gemeente Oostzaan uitgenodigd om dat uit te leggen. Kennelijk was er tegen De Zinger nauwelijks opgetreden terwijl de bouwval ook ongemoeid was gelaten. Wel was duidelijk dat een dwangsom van € 23.000 die De Zinger eerder opgelegd had gekregen, “afbetaald” kon worden met € 75 per maand.

  Maar de gemeente kwam niet opdagen, volgens Frank Visser had een woordvoerder laten weten niet te komen omdat het slechte PR voor de gemeente zou opleveren.

  Ze zullen het wel te druk hebben, maar met wat? De keurige familie Coenraadts volledig in de steek gelaten. Gruwelijk.

 • Wilma

  Een dappere uitspraak van Mr. Visser. Hopelijk is de zaak hiermee afgedaan en komt Zinger tot inzicht dat hij niets meer te zoeken heeft op het adrres van de zaak. Ik gun zijn buren een rustige oude dag, na 23 jaar ellende. Over de Gemeente geen goed woord, zij hadden natuurlijk weer eerder in moeten grijpen.

 • Theo Hoefnagels

  Ik reageer niet gauw op een uitzending maar in dit geval maak ik voor de familie Coenraets een uitzondering heb hier ervaring mee niet zolang hoop dat jullie nu kunnen gaan genieten en afbreken die woning

 • C. Schruijer

  Lieve fam. Coenraadts wij hopen dat u door de vele reacties van afschuw de kracht mogen vinden om weer u zelf te kunnen zijn en kan genieten van uw, prachtige woning, en een ding is zeker mr Visser heb ook Oostzaan goed op de kaart gezet. wat een mentaliteit.

 • Lis

  Alles goed en wel, maar die Ruud Zinger moet niet aan zijn lot worden overgelaten.
  Wellicht is hij minder begaafd, zeker paranoïde, en door alles flink gefrustreerd.
  Zo iemand heeft professionele hulp en begeleiding nodig en moet niet alleen maar verguisd worden! Hij is ook maar een mens en alles heeft een oorzaak.
  Niet met de mantel der liefde bedekken, maar wel met liefde aanpakken en helpen.

 • Rosalie

  Wie zegt dat deze man minder begaafd is? Zijn de resultaten van een IQ test dan bekend?
  Asociaal en misdadig zijn geen ook geen psychische stoornissen.
  Misschien hoort hij gewoon in de gevangenis thuis?

 • Naar aanleiding van het programma ‘Mr. Frank Visser Doet Uitspraak’ op 14 november hebben meerdere inwoners hun zorgen geuit over het burenconflict tussen de heer De Zinger en de familie Coenraadts. Het college van B&W van Oostzaan trekt zich deze zorgen aan en daarom reageren burgemeester Rob Meerhof en wethouder Joop Klinkhamer op de commotie die is ontstaan: http://bit.ly/2eGm3Ms

 • Rob

  Deze man heeft zich wel erg voor schut gezet.. Hij doet mij denken aan ‘De alleenstaande vandaal’ (Van Kooten en de Bie). Wat een streken zeg, en wat ontzettend ordinair. Goed dat het conflict is opgelost en dat deze man zijn buren permanent met rust moet laten.

 • Jacques

  De gemeente Oostzaan heeft nog een berg geld tegoed van de heer Zinger en wil met beiden rond de tafel als ze daar open voor staan. Nou, dat gaat niet gebeuren.

 • Mark

  Het is toch heel treurig voor die buren en de mensen in de omgeving.
  Het is een harde uitspraak en kennelijk kan dat.
  Hoe kan Ruud zijn huis nu verkopen en opruimen?
  Moet hij dat allemaal laten doen?
  De uitspraak is het beste ook voor Ruud, hij moet wel een plekje krijgen waar hij kan chillen met de kippen en wat plankjes.
  Maar nu maar kijken of Ruud het gesnapt heeft en niet na twee maanden opnieuw begint.

 • paul

  Het is jammer dat SBS6 hier een uitzending van gemaakt heeft.

  De eis dat de buren hun sproeiers onder een funderingsbalk uitzetten is zo’n volstrekte waanzin, dat de uitspraak al vast stond voordat de rechter is komen kijken.

  Echt onderzoek naar inklinking van de tuin van de Zinger door gewichtstoename bij de buren is niet gedaan. Of mogelijk waterde de tuin van Zinger af naar de buren en gebeurde dat na de ophoging niet meer. Je weet het gewoon niet en het doet er niet toe.

  Dat de verbouwing zo lang duurde heeft er misschien ook wel mee te maken dat de buren dwars hebben gelegen bij de vergunningverlening. Zal Zinger ook dwars hebben gelegen bij vergunningverlening bij de buren?

  Misschien is hij wel zo gek gemaakt dat hij daardoor gekke dingen is gaan doen.

  Het hele verhaal kennen we niet en voor mijn gevoel heeft SBS6 slechts één kant van het verhaal belicht, namelijk de makkelijke kant om snel succes te boeken.

  Kijk bijvoorbeeld naar de beelden van de rechtzitting. Zinger is rustig als de rechter inleidend het woord voert maar de aanhang van de nette buren praten door de rechter heen en krijgen dan alle kans zich te profileren. Bij een echte rechtzaak hadden ze daarop de zaal kunnen verlaten.

  Dat meneer Zinger een beetje van het padje af is lijkt me duidelijk, maar ook SBS6, de buren, en ‘meester Visser’ hebben geen punten bij mij gescoord.

 • Erik Esteie

  Wat triest dat een uitspraak van een televisie rechter gezien wordt als een uitspraak van een echte rechter, en hiermee bedoel ik niet dat ik een mening heb over dit media circus…

  Dit is pure poppenkast om kijkcijfers te genereren en het heeft niks met rechtspraak te maken

  Welkom in televisieland anno 2016

 • Hans

  @ Paul. U geeft als een van de weinigen hier een zinnige reactie zonder op de man te spelen. Hulde.
  Diegenen die dat wel doen -over Zingers IQ ed, schaamt u zich. U bent geen haar beter dan diegene die u tracht verder omlaag te halen. Mbt SBS 6 sluit ik mij aan bij de reactie van Paul 18 november 2016 om 18:29: SBS6 heeft maar één doel voor ogen: goedkoop kijkcijfers scoren over de ruggen van slachtoffers en daders. Bah. En gemeente Oostzaan: ga u schamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *