Muskuseend Oostzaan deel 2: De Dors

Vorige week plaatsten we een filmpje waarin Oostzaner Cor Hottentot met Ed en Klaas van OVER-Gemeenten een rondje dorp doet.

Daarin geeft hij tips om het dorp, met simpele ingrepen, beter te maken voor mens en eend.

De vriendelijke eend is aangepast aan mensen (gedomesticeerd), hoort bij het dorp, maar is niet altijd even populair. Er wordt over ze geklaagd, ruziegemaakt over het wel of niet bijvoeren, en er zouden diverse dieren expres zijn doodgereden, of zijn lam geschopt.

Het filmpje van Cor leverde via Facebook een hoop – overwegend positieve – reacties op. Een bewoner van Saendelft, waar ook muskuseenden-volk woont, heeft belangstelling voor een rondje met Cor. En Oostzaanse Hannie Henk Klaasenbos begrijpt het probleem met de eenden niet zo:

‘Het zijn dieren die horen bij de natuur toch. Die natuur waar wij onze huizen neergezet hebben.’

Trudy Hogetoorn vindt ze leuk!

‘Van de week staken er 2 over bij de Dors. Ik moest een kwartier wachten. Geweldig!’

Larissa Berkamp kreeg een briljant idee!

‘We moeten verkeersborden maken voor ze!!! Als je het dorp binnenkomt ‘pas op voor muskuseenden’ en als je in een gebied komt waar ze vaak zijn ‘overstekende eenden, verminder vaart’ 😂Cor Hottentot misschien voorstellen aan de gemeente?’

Vandaag plaatsen we de aanbevelingen van Cor over de Dors. Een straat waar onze gevederde vrienden met enige regelmaat van het wegdek geschraapt moeten worden omdat niet iedereen de liefde en het geduld heeft van Trudy Hogetoorn. Het briljante plan van Larissa Berkamp komt ook voorbij:

GroenLinks Oostzaan steunt het initiatief om de boel te verbeteren. Politiek, maar ook direct tastbaar: zij kwamen 25 kilo voer afleveren bij Cor.

Annemarie van Duijnhoven (GroenLinks) als vogelvoer-koerier aan de deur van Cor.

 

 

Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *