Na zes jaar plannen nu bouwen voor Dynamica XL (en dit wordt ‘m)

Dynamica XL, een school voor speciaal basisonderwijs, krijgt na zes jaar plannen maken een nieuwe vestiging aan de Noordsterweg in Wormerveer, op het terrein waar vroeger Zwembad De Watering stond.

Aannemer J.M. Putter uit Uitgeest gaat de nieuwe school bouwen, Peter Kieft neemt het bouwmanagement op zich. Rond kerst wordt het hoogste punt bereikt, dat zou betekenen dat de school in 2022 klaar zou moeten zijn.

Dynamica XL ontstond uit een fusie van scholen De Dok en De Boei in 2014. In 2015 werd er voor het terrein van de Watering gekozen. Dat zwembad werd in 2017 gesloten.

Het plan was een basisschool voor 200 leerlingen. De bouw liet lang op zich wachter vanwege vleermuizen op het terrein.

Dynamica maakt onderdeel uit van Zaan Primair, er zijn nu scholen aan de Molenwerf en de Spotstraat in Koog a/d Zaan en aan het Noorderven in Zaandam.

Boven een artist impression van architectenbureau BRTA, dat verantwoordelijk is voor het ontwerp (BRTA ontwierp ook de Hoeksteen in Krommenie). Foto’s onder van het terrein in 2020 (Google Street View), daaronder de situatie met zwembad en een bijna gesloopt zwembad. (Met dank aan Michel Schermer van Facebook Wormerveer.)

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *