Als iets ‘zonde’ is kan je het beter niet doen zeggen wij altijd, het is namelijk een ‘overtreding van een goddelijke wet of regel’. Bovendien komt er meestal ‘berouw’ na de zonde, en ook daar houden we niet zo van.

Waarom Zaanstad een parkeerverbod op De Noordsterweg, De Zevenster en De Bonte Ruiter in Wormerveer ‘zonde’ vindt, snappen we dan ook niet zo goed. Stel het dan niet in!

De gemeente schrijft in het Gemeenteblad (‘Officiële uitgave van de gemeente Zaanstad’) dat er “op De Noordsterweg, De Zevenster en De Bonte Ruiter foutief geparkeerd wordt en dat parkeren buiten de parkeervakken ongewenst is vanwege de bereikbaarheid en verkeersveiligheid”. Omdat “er in dit gebied voldoende parkeermogelijkheden aanwezig zijn; is een parkeerverbod zone een goede oplossing”.

Zone! Zone! Zone! (en niet zonde).

Foutje! Bedankt (het Verkeersbesluit zal ongetwijfeld opnieuw gepubliceerd moeten worden).

Wie het kaartje bekijkt dat bij het besluit is gevoegd, en via Google Maps door het gebied ‘rijdt’ kan bijna geen overtreding waarnemen (wel enorm veel lege parkeerplaatsen), maar dat kan aan de tijd van fotograferen liggen. Op het wegstukje links (dat geen naam heeft maar officieel ‘Kerkstraat’ heet) wordt overigens op de foto’s in Google Streetview wel regelmatig fout geparkeerd. Maar dit stukje wordt dus niet genoemd in het verkeersbesluit.

Door Piet Bakker. Bronnen: Verkeersbesluit, Google Maps.

Screenshot