Afgelopen zondagmiddag om 14:00 uur, zat de Oostzijderkerk in Zaandam bomvol ramptoeristen die wilden meemaken hoe de Israëlieten Jericho zouden innemen. Zeven dagen waren er nodig om de dikke stenen muren van de stad te laten instorten.

Schermafbeelding 2015-02-16 om 11.19.53In werkelijkheid duurde de verovering van de Christelijke Oratoriumvereniging Zaanstreek slechts drie uren die voorbij leken te vliegen. Het oratorium Joshua is tegenwoordig één van de minder populaire werken van Händel, maar deze middag bewees dat dit volkomen onterecht is.
Händel spon een luchtige romance door al het geweld van de verovering van het beloofde land, waardoor liefde en oorlog elkaar afwisselen. De variatie zat ook in de toevoeging van het Barokorkest Florilegium Musicum, dat speelt op authentieke historische instrumenten, en het Kinderkoor van Fluxus Zaanstad, dat een kippenveluitvoering van U zij de Glorie liet horen.

Schermafbeelding 2015-02-16 om 11.18.52Op onze facebookpagina staat een kort filmpje om een indruk te krijgen van het slotstuk.

Koorleden gezocht

Verder dit: het koor is op zoek naar bassen, sopranen en tenoren. Elke dinsdag van 20:00 uur tot 22:15 uur wordt er gerepeteerd in de Noorderkerk in Zaandam. Om de sfeer te proeven kan je altijd een of meerder repetities bijwonen.