De weg naar de Matthäus Passion met COV Zaanstreek (film)

Pasen is eieren, speurtochten, dames in hazenpak, kerels in kippenpak, paasvuren, gezang, geshop, geloof, eten, gelach, lammetjes, matzes en paasmarkten toe. 

Het is allemaal mooi, maar het paasfeest is een lijdensweg als je het zonder de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach moet doen. 

Afgelopen zondag werd de Matthäus Passion roerend uitgevoerd in een uitverkochte Oostzijderkerk. Een hoop mensen konden daar niet bijzijn. Wij gelukkig wel! We bezochten ook een aantal repetities en genoten XL van het resultaat.

Onze camera kan nooit recht doen aan de beleving van de Matthäus met aanraakbare mensen in kerken vol geschiedenis. Toch sneden we er een impressie van: 

Zing Fauré

Herman Rouw geeft zijn stokje over aan Michel Poels. Onder zijn leiding zal ondermeer gewerkt worden aan het Requiem van Fauré dat in het najaar zal worden opgevoerd in de Bullekerk. Als je als koorzanger mee wil zingen dan kan dat. Je hoeft niet direct volledig lid te worden, maar je kan je aanmelden als projectlid.

Deel dit artikel:

5 reacties op De weg naar de Matthäus Passion met COV Zaanstreek (film)

 1. Sjoke Zondervan schreef:

  Heel hartelijk bedankt voor deze prachtige reportage!! Ik heb hem al veel gedeeld.

  • Merel Kan schreef:

   Dank je wel! Ik (en om me heen hoor ik dat van velen) heb van jullie genoten! Een geweldige uitvoering! Geniet nog steeds na.

 2. Winnie de Wit schreef:

  Fijn om het enthousiasme van de dirigent, de musici en de zangers in beeld te zien.
  Spijtig dat we dit zijn misgelopen – erg fijn er toch nog flink wat van mee te hebben gekregen!

 3. Loes Leurs schreef:

  Super leuk naslag werk van ons koor. Ik heb er van genoten en natuurlijk gedeeld met familie en vrienden.

 4. Greet Stadt schreef:

  Wat een geweldige compilatie heb je hiervan gemaakt Merel! Zo kunnen we nog heel lang van dit prachtige concert met beeld genieten. Dank!

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.