AZ gastgezinnen gezocht! 

Dat AZ de jeugdopleiding belangrijk vindt, bewees de club door in mei 2014 definitief te kiezen de realisatie van een nieuw traingingscomplex in Zaanstad. Met de gemeente Alkmaar waren in gesprek over een complex aan de Westrand, maar dat werd een oeverloos verhaal. De jeugd moest door, uitstel zou slecht zijn voor hun ontwikkeling.

Het doel van de club is om 50% van het eerste elftal uit de eigen opleiding te halen en momenteel bestaat de selectie van AZ uit een hoop eigen kweek: Thom Haye, Wesley Hoedt, Ridgeciano Haps, Derrick Luckassen…

Een onderzoek uit 2011 wijst uit dat jeugdspelers van Alkmaar/Zaanstad (38%) een grotere kans hebben om prof te worden dan die van Feyenoord en PSV (25%).

En nu krijg jij de kans om zo’n potentieel goudhaantje in huis te halen als gastgezin:

“Een goed gastgezin biedt in de eerste plaats een warme omgeving waar een jongen in alle rust kan wennen aan zijn nieuwe en vreemde omgeving. Het gezin is in staat om zich te verplaatsen in de achtergrond van de speler. Daarnaast moet men op de hoogte zijn van de visie van AZ en weten wat het betekent om dag in dag uit met topsport bezig te zijn.” Stelt AZ op de website.

En dat hoeft helemaal niet direct een ‘kleine huis op de prairie’ gezin te zijn. Pensionado’s, lege-nest- syndromers, grote gezinnen, kleine gezinnen… er wordt gezocht naar alle soorten en maten. “Het belangrijkste is dat de gezinnen gastvrij zijn en interesse hebben in de spelers en hun leefwereld.”

Voor informatie of een gesprek kan je mailen met topsportbegeleider Bart Heuvingh: b.heuvingh@az.nl o.v.v. ‘Gastgezin AZ Jeugdopleiding’

jeugdsponsoring