Nemen Minions Zaanstad over?

Gisteravond kregen we mail van Angela Bouman die gele huftertjes in Zaandam, dichtbij IKV Overtuinen, had gespot.

In eerste instantie dachten we dat het om simpele biggenruggen ging, zoals toegepast bij bijvoorbeeld Albert Heijn Vos, maar toen we verder zochten kwamen we tot een andere conclusie.

‘Minions zijn een ras van gele, humanoïde wezens, die al sinds het begin der tijden bestaan en maar voor één doel leven: kwaadaardige meesters dienen.’

We lezen het op Wikipedia en we schrikken ervan.

We hopen op stevige vragen (aan Crimefighter Hamming!) van een van de politieke partijen die binnenkort moeten strijden om onze stem…

PS. Heeft Zaanstad misschien teveel gele verf ingekocht voor het wegdek van de bruggen?

Deel dit artikel:

11 reacties

 • Peter Bos

  Geld voor afplaktape was er blijkbaar niet.

 • Jan Mulder

  Wat ik zoal van ouders en omwonenden hoorde waren die gele rakkers hard nodig want het was een verkeerschaos bij het nieuwe school gebouw. Verkeersregelaars die uitgescholden werden, mensen die op het fietspad hun auto parkeren. Verkeersinfarct tot en met en dat terwijl de gemeente niet eens parkeerplaatsen wilde realiseren!!

 • Chris Puls

  Wij gingen vroeger lopend naar school!
  Alleen de paar 1e dagen werden wij gebracht en gehaald.

 • Jan Mulder

  Ja blijkbaar veranderen de tijden 😉 maar denk dat als je kijkt naar de cijfers over het auto bezit dat steeds meer mensen een auto bezitten en deze gebruiken, mensen steeds verder van hun woonplaats werk vinden, door Covid is het autogebruik explosief gestegen immers zit je in je eigen “adem”.

  Met andere woorden we moeten niet rekening houden met hoe het “vroeger was” maar hoe de situatie nu is en waar het naar toe gaat.

  • Chris Puls

   De situatie nu is niet normaal. Waarom moet je je kind met de auto naar school brengen ? Ik heb wel eens staan kijken en hield mijn hart af en toe vast.Er ontstaan levensgevaarlijke situaties voor die kinderen. De auto stopt op een willekeurige plek. De deur gaat open en de kinderen springen er uit ! Dit zonder te kijken of er verkeer aankomt.

   • Jan Mulder

    Ik ben het met je eens Chris dat het gevaarlijk is. Maar dat neemt niet weg dat mensen gewoon de auto gebruiken. Daarom kunnen we hopen / willen dat mensen niet de auto nemen maar dat zal niet gebeuren. Dat betekent echter dat men er een veilige situatie van moet maken! Blijven hangen in dat we het niet willen gaat de situatie helaas niet veranderen.

  • Hl vanweerden

   Slecht voor de kinderen hun longen over 5jaar allemaal long ziekten.co2

   • A. de Jong

    Ik heb me toch altijd verwonderd waarom men zo verheugd was met die plek. Het is een vies plekje om een school te plaatsen: zo dicht bij zo’n drukke weg.
    En dan gaat er gebouwd worden met de kinderen in dat gebouw. En zo vlak naast de school.
    En nu die ophoping van al die optrekkende auto’s en draaiende motoren.
    Een nieuwe generatie copd patiënten wordt gecreëerd. En daarna klagen dat de zorg onbetaalbaar wordt.

 • siem van westen

  Leuk met de kinderen er gezichtjes en tuinbroeken op schilderen, wat zal dat gezellig worden!

 • Jaap Meeuwsen

  Nee, niks van dat alles, de Minions hebben eieren gelegd, doen ze altijd in januari / februari.
  Begin juni komen ze uit.
  Ze worden bebroed maar geen mens weet wanneer, niemand is er ooit getuige van geweest maar metingen geven ’s morgens vroeg een hogere temperatuur aan.

 • Zoe Bakker

  Als de handhaving de eerste twee weken goed had opgetreden( invalide plekken worden continue bezet door ouders zonder vergunning, een aanhangkarretje staat er gestald) en de gemeente een beter verkeersplan had bedacht( kiss and ride aanbrengen) waren ze niet nodig geweest. Je kunt elkaar niet eens voldoende passeren. Helaas zijn de verkeersregelaars er alleen de eerste twee weken. Dus verwacht zeker chaos de komende tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *