Nieuw distributiecentrum ‘Smartlog’ op Westerspoor in Zaandam

De van oorsprong Rotterdamse ontwikkelaar DHG bouwt een logistiek distributiecentrum ‘Smartlog Zaandam’, aan de Ringweg 289-332 op bedrijventerrein Westerspoor in Zaandam.

Eerder was hier de Zaanse Puin Recycling BV gevestigd. DHG kocht het terrein van ca. 33.500 m² in december 2020. De oplevering is gepland voor het tweede kwartaal van 2023.

Smartlog Zaandam ligt aan het Noordzeekanaal, vlakbij Schiphol en naast de havenlocatie HoogTij. Het complex is ca. 25.810 m² groot. De ligging is “strategisch dichtbij Schiphol (binnen 20 minuten bereikbaar), de Amsterdamse haven en de tweede Coentunnel. Daardoor is het uitstekend bereikbaar over land én water” aldus de ontwikkelaar.

Meer informatie (en foto’s) op de website van Smartlog Zaandam.

Andere ‘Smarlogs’ van DHG (David Hart Group) zijn of worden ontwikkeld in Rotterdam, Moerdijk, Roosendaal, Venray, Ridderkerk, Nieuw Leusen, Oostenhout, Den Haag en Bergen op Zoom. In totaal gaat het om ruim 20 distributiecentra.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Leendert Moerland

  Vroeger was dat de locatie van de VVI Vuilverbrandingsinstallatie van Zaandam / Zaanstad.

 • Kev Bakker

  Mogen zij wel energie terug leveren van de zonnepanelen?
  Eigenlijk raar dat dit beeld nog op het laatste plaatje staat.

  Thanks Leendert!
  Toen snapte ik direct, waar dit gevestigd gaat worden.

  Is er aan de overkant niet al een groter megalomaan idee, om in uw woorden “een smartlog” op te richten? Voor alle bevoorrading in Amsterdam?
  Kan dat ons in Zaandam, dan niet ook bevoorraden?

  Ben benieuwd wanneer de eerste boot weer echt op de Gedempte Gracht gaat varen!

 • Paul Kempenaar

  Deze vierkante distributie-doos is natuurlijk niet erg mooi in het landschap, maar komt gelukkig in de plaats van een ook niet zo fraaie ruïne.

 • Rene v Lieshout

  Ja dat past kwa milieu wel in Zaanstad. Het staat vol met distributie centra in de buurt. Al die diesel verslindende en uitstotende uitlaatgassen wegen niet op tegen een ontsluiting van westerwatering die al dertig jaar word tegengehouden nl de busbrug

 • H. Tonkens

  Ze noemen dit soort dingen grijze dozen. Dat is al niet echt een compliment voor een gebouw. Toen ik vandaag naar Nauerna fietste vanaf Westzaan zuid over de mooie oude Noorder IJ en Zeedijk, kreeg ik gratis het uitzicht op de enorme grijze wand van het Bakker-bedrijf op het bedrijventerrein vlakbij Nauerna, aan het Noordzeekanaal.
  Toen dacht ik: het zijn geen dozen, het zijn eigenlijk grijze wanden, muren, want zo voelt het: alsof er een muur in het landschap staat die alles afsluit, die jou opsluit, buitensluit.
  Eigenlijk staat Nederland, en bij ons dit stuk van de Zaanstreek, vol met grote grijze muren, qua afstotendheid vergelijkbaar met de Berlijnse muur en de muur in Israel, en de muur die Trump wilde bouwen. De “Nederlandse grijzewandenmuur: is al ver gevorderd en is bijna een feit. Kijk maar bij de buitenrand van veel nederlandse dorpen en steden. De muur heeft als doel jou tegen te houden. Zo voelt het ook. Jij mag niet verder, weg jij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *