Zaandam, padenplaats bij uitstek, krijgt er pad bij. Het Czaar Peterpad gaat lopen van het Czaar Peterplantsoen naar ’t Krimp. Aan het pad komen drie of vier huizen met een ‘Zaans uiterlijk’ (of toch neo-Zaans?).

De ene ingang van het pad komt in een hoekje van het Czaar Peterplantsoen. Bewoners zijn daar trouwens niet erg blij mee. Maar de gemeente heeft al toestemming voor de bebouwing en het nieuwe pad gegeven.

Op de artist impression op de website zijn het twee twee-onder-één-kapwoningen. Uitgevoerd met baksteen en hout – nadrukkelijk geen neo-Zaans aldus de website:

woningen in prachtige sfeervolle Zaanse stijl zijn ideaal voor gezinnen die graag de warmte en gezelligheid van een oude wijk willen combineren met het comfort en de kwaliteit van nieuwbouw. De twee onder 1 kappers hebben een Zaans uiterlijk en doen denken aan de stoere pakhuizen die her en der in de Zaanstreek staan. Dat stoere uiterlijk hebben we mee willen geven aan de woningen op het Czaar Peterpad. We heben niet de intentie gehad om woningen uit het verleden na te bouwen.

czaarpeterpad-woningen3

Op de plattegrond ziet het er zo uit volgens de informatie op de website:

kavel-en-afmetingen2

Het plan komt dan ongeveer te liggen zoals op onderstaand kaartje is aangegeven:

czaar peterpad copy

Op het spandoek bij de ingang staan heel andere huisjes: drie in plaats van vier en origineel neo-Zaans.

czaarpeterpad

Dit moet de ingang van het pad (Czaar Peterplantsoen) worden.

czaar peterpad

Die spandoeken lijken trouwens niet te kloppen, op de Facebook-pagina is vorige maand een affiche gezet met de vier woningen. Wegens annulering is er één huis opnieuw in de verkoop.

czaar peter pad poster

Het vorige affiche zag er zo uit:

czaar peter pad poster oud