Nieuw op De Orkaan: Huisbioloog Sam!

Wat zijn we blij dat hij ‘ja’ zei! 

In maart vorig jaar hoorden we voor het eerst van het bestaan van Sam Reitsma. De Zaanse student Toegepaste Biologie was door corona vast komen te zitten in Peruaanse Amazone, ver van de bewoonde wereld. Hij bestudeerde daar vogels, reptielen en zoogdieren. 

Gelukkig wist hij in april ons kikkerland te bereiken, waarna hij zijn studie voort kon zetten. Momenteel richt hij zijn vizier op de jungle van de Zaanstreek en is hij druk bezig met afstuderen. Daarnaast is hij natuur & wildlife fotograaf en videograaf. 

Wat hij volgend jaar gaat doen staat nog open, maar wat hij zeker weet is dat hij met zijn werk de natuur wil ondersteunen. Dat kan onder meer door zichtbaar te maken wat mensen kunnen doen, simpelweg in hun eigen tuin. Op de eigen vierkante meters. Maar ook groter door bijvoorbeeld bouwplannen langs de natuurinclusieve meetlat te leggen. We vroegen Sam of hij daarvoor De Orkaan wil gebruiken en…. Hadden we al gezegd dat hij ‘ja’ zei? Hij zei ‘ja’!

Sam heeft aangegeven niet onnodig moeilijk te willen schrijven. Zijn bijdragen zullen ook op De Orkaan Junior verschijnen.

Morgen plaatsten we zijn eerste bijdrage, en als jij – ja, jij! – vragen hebt die je beantwoord zou willen zien, dan kan je die mailen via info@deorkaan.nl

_______________________________

Sam vervangt David Sluis die voortaan te volgen is via de collega’s van RTV Zaanstreek. Wij wensen hem daar veel succes!

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *