Nieuwbouw Belgischestraat en Kramerstraat ‘nul op de meter’

De 70 nieuwbouwhuizen van Parteon aan de Belgischestraat en Kramerstraat in Zaandam worden ‘nul-op-de-meter’.

Alle sociale huurwoningen zijn aardgasvrij en krijgen lucht/water-warmtepompen. Het energieverbruik is volgens Parteon ‘zeer laag’.

ERA Contour die de woningen voor Parteon ontwikkelt, verwacht in het voorjaar 2020 te beginnen met de werkzaamheden voor de bouw. Het nieuwbouwproject wordt naar verwachting eind 2020 opgeleverd.

Het ontwerp van de woningen sluit volgens Parteon “goed aan bij de karakteristieken van de originele buurt.” De woningen zijn ontworpen door Bureau070.

Harry Platte, directeur-bestuurder van Parteon, zegt in het persbericht:”

Deze nieuwbouw in de Rosmolenwijk sluit goed aan bij onze ambities: huurders een duurzame, betaalbare en goede woning bieden. Het ontwerp past mooi bij het huidige straatbeeld en doet recht aan de karakteristieke uitstraling van de wijk. De nul-op-de-meterwoningen drukken de woonlasten en dat merken de huurders straks in hun portemonnee.”

Voor Parteon zijn deze woningen de eerste nieuwbouwwoningen die helemaal nul-op-de-meter worden.

De Belgischestraat en Kramerstraat maken onderdeel uit van de Rosmolenwijk. De wijk wordt op vele plekken vernieuwd. Oude woningen die in zeer slechte staat waren, zijn gesloopt en hebben plaatsgemaakt voor (kleinschalige) nieuwbouwprojecten.

Inmiddels zijn er al 467 nieuwe woningen in de Rosmolenwijk teruggekomen.

Artist impression Belgischestraat-Kramerstraat Zaandam copy

Deel dit artikel:

5 reacties op Nieuwbouw Belgischestraat en Kramerstraat ‘nul op de meter’

 1. Bruce Latham schreef:

  Goede zaak! Natuurlijk vreemd dat elders in oude, slecht geïsoleerde sociale woningbouw juist de mensen met weinig geld de hoogste maandelijkse lasten voor energie betalen.

 2. Floris Bakker schreef:

  Wat zonde dat er weer een rij prachtige Zaanse huizen verdwijnt.

 3. Mani Simone schreef:

  Enig idee wat de (huurwoning) prijsklasse zal zijn?

 4. Tom Hoekstra schreef:

  Interessant om te lezen hoe dit nieuwbouwproject wordt gerealiseerd. Goed dat er over duurzaamheid wordt nagedacht. Dit zal voor de nieuwe bewoners ook fijn zijn, om weinig aan energie te betalen.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.