Nieuwbouw Et Buut en Westerkim minstens half jaar vertraagd

Basisscholen Et Buut en Westerkim verhuizen niet zoals gepland voor de zomer naar hun nieuwe locatie aan de Provincialeweg in Zaandam. De bouw is minstens een half jaar vertraagd.

Het conflict tussen aannemer ADS Groep en Zaan Primair over de bouw is nog niet opgelost. De bouw ligt al maanden stil.

In februari 2019 heeft ADS de opdracht gekregen voor de nieuwbouw van IKC Overtuinen. In de school komen openbare basisschool Et Buut en christelijke basisschool Westerkim, een buitenschoolse opvang en een gymzaal. Voor de zomervakantie 2020 zou het gebouw opgeleverd moeten zijn.

Waar het conflict precies over gaat is duister, op onze eerdere vragen wilde Zaans Primair geen concreet antwoord geven. De Raadsinformatiebrief van wethouder Natasja Groothuismink geeft nauwelijks informatie over wat er mis is, duidelijk is wel dat zaak uit de hand is gelopen, en dat nu juristen van beide partijen de zaak aan het uitvechten zijn.

“In de periode van het verstrekken van de opdracht tot begin juni 2019 ontstaat er tussen aannemer en bouwheer een verschil van inzicht over de rolverdeling en verantwoordelijkheden bij de uitwerking van de constructieve uitgangspunten van het gebouw.

In september 2019 worden de constructieve uitgangspunten zelf ook in deze discussie betrokken. Als bouwheer heeft Zaan Primair getracht de discussie in gezamenlijkheid op te lossen. Zowel de aannemer als de bouwheer hebben zich in de discussie, zowel over de rolverdeling en verantwoordelijkheden als de uitgangspunten, laten bijstaan door externe partijen.”

De financiële consequenties zijn volgens Zaanstad “op dit moment nog niet inzichtelijk”.  Duidelijk is wel dat er 6 maanden vertraging is opgetreden in de planning, “dat ook betekent dat de zeer onwenselijke illegale situatie in de Parkstraat (Et Buut) langer blijft bestaan.”

Lees hier ons dossier over de slepende affaire.

Deel dit artikel:

Een reactie

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *