Nieuwbouw Et Buut en Westerkim opnieuw uitgesteld

Basisscholen Et Buut en Westerkim moeten nog langer wachten op nieuwbouw. Op 23 november heeft de Raad van State de omgevingsvergunning voor de nieuwbouw van MFA Overtuinen vernietigd.

Wijkmanager Simon Broersma schrijft namens gemeente Zaanstad in een brief aan de omwonenden van beide scholen: “Deze uitspraak kwam hard bij ons aan en ook bij de schoolbesturen Agora en Zaan Primair”.

Geheel onverwacht kan het niet zijn. In juni 2015 waren er bezwaren van omwonenden tegen de plannen maar dat was geen reden voor de gemeente om de ontwikkeling op te houden.

De omwonenden zijn vervolgens met hun procedure doorgegaan. In juni 2016 was er een tussenuitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State waarbij de klagers grotendeels in het ongelijk werden gesteld. Wel moest de gemeente “het plandeel met de bestemming ‘Wonen’ schorsen tot het moment waarop de Afdeling einduitspraak doet.”

De eerste plannen dateren van april 2011. Het zou om een school voor maximaal 600 leerlingen gaan.Er was ook een plan om zorgwoningen in het complex te maken, dat onderdeel is inmiddels gesneuveld.

De nieuwe school voor Et Buut en de Westerkim zou aanvankelijk in 2017 klaar zijn, dat is later uitgesteld tot begin 2018 en vervolgens tot het tweede kwartaal van 2018. Nu schrijft het college dat er opnieuw “niet gestart kan worden met de realisatie van MFA Overtuinen.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *