Nieuwe CD The Pilgrims: 6IX (met rauwe mini-docu)

Vandaag een feestje in Zaandijk, de rest van Nederland en ver daarbuiten: de release van de 6e CD van The Pilgrims 6IX (Six? Sex? 69?).

The Pilgrims, het project van zanger / gitarist / schrijver / producer Reniet Vrieze, touren ter gelegenheid van de release door Nederland, en op 17 april is er een presentatie in De Flux.

De Orkaan sprak nu al met de rauwste stem van rockend Nederland.

We maakten daar – geheel tegen onze gewoonte – geen minuutje video van, maar een complete speelfilm van 2 minuten en 39 seconden.

Op 6IX staan 14 nieuwe nummers en twee covers van Otis Redding, “veel te veel songs” zegt Vrieze vanachter het mengpaneel in de RAW-studio’s in Zaandijk, “maar ik kan nu eenmaal niet kiezen”. Vorige maand verscheen als voorproefje de single Happy.

The Pilgrims vierden hun grote succes inde jaren negentig, in 2017 werd nog getourd en een CD uitgebracht met deels heropgenomen tracks. 6IX is helemaal nieuw.

Optredens zijn er in Amsterdam (Concerto, Q-Factory), Haarlem, Amersfoort en Oss. Op 17 april is de live aftrap en de CD-presentatie in De Flux in Zaandam.

Hieronder onze mini-docu:

We maakten een hele serie foto’s (6IX stuks) van Reniet, maar konden niet kiezen.

[slideshow_deploy id=’83234′]
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *