The Pilgrims, Bands & Beers: Zaanse invasie in Amsterdam

The Pilgrims zijn terug van weggeweest. Na een stilte van 18 jaar heeft de band dit jaar een theatertour door Nederland gemaakt. 

De tour wordt op vrijdag 19 januari afgesloten in de Melkweg in Amsterdam. The Pilgrims worden tijdens hun laatste optreden vergezeld door niet minder dan acht (!) Zaanse bands.

Door Lisa Berkhout

Pilgrim-voorman Reniet Vrieze eindigt zijn theatertour met een heuse Zaanse invasie in Amsterdam:

“Muziek moet voor mij puur en eerlijk zijn. Ik probeer altijd zo dicht mogelijk bij mijzelf te blijven. Op die manier wil ik mensen raken. Je hoeft niet naast je schoenen te gaan lopen. Dat is mijn visie over muzikant zijn, en deze bands passen ook heel goed bij deze visie.

The Pilgrims zal zowel de oude hits als nieuw werk spelen. Deze bands zijn tijdens de theatertour mee geweest als support act. Voor deze avond hebben we ze allemaal uitgenodigd om nog één keer samen met ons te spelen.”

Aan het begin van hun tour hebben The Pilgrims een oproep gedaan aan Zaanse bands om muziek in te sturen. Daaruit werd een selectie gemaakt voor de voorprogramma’s. In de Melweg treden naast The Pilgrims op: Sway, Down Jones, TheOdds, General Redbeard, First E, Carrasco, Amikdla en Lucifer’s Playlist. Reniet:

“We hebben geen poppodium meer in Zaandam. Er zijn wel heel veel goede bands in de Zaanstreek en muziek leeft hier. Op deze manier wilden we de Zaanse muziekscene promoten. Ik vind namelijk dat iedereen gezien en gehoord moet worden. We bieden deze bands nu een podium, iets wat Zaandam momenteel niet heeft. Al deze bands zijn verschillend en ik geloof dat deze bands allemaal het publiek kunnen beroeren. Dat is magie. Zo wordt het een heerlijke avond.”

The Pilgrims, Bands & Beers vindt plaats op 19 januari in de Melkweg te Amsterdam, de aanvang is 18:30. Tickets zijn verkrijgbaar via www.melkweg.nl.

Foto’s: Ron Koffeman. Onder de trailer van het evenement.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *