Nieuwe lijsttrekker ChristenUnie: Hanneke Veurink-Malda

De ChristenUnie gaat de gemeenteraadsverkiezngen in Zaanstad in met een nieuwe lijsttrekker: Hanneke Veurink-Malda, tot dusver steunfractielid va de partij.

Rita Visscher, lijsttrekker bij de verkiezingen in 2018 en tegenwoordig wethouder, zal als lijstduwer fungeren. Fractievoorzitter Christa Neefjes staat op de 13e plek op de lijst en is daarmee onverkiesbaar (de CU heeft één zetel in de raad).

Volgens Minke Simonse wil de partij “starten met een nieuwe ploeg” en hebben Visscher en Neefjes besloten een stap terug te doen.

Hanneke Veurink-Malda (32) werd unaniem gekozen als lijsttrekker. Zij is in het dagelijks leven samen met haar man voorganger bij de kerk Menorah in Zaandam. Haar visie:

“Persoonlijk contact met inwoners is heel belangrijk. Wat in de raadszaal besproken wordt gaat over echte mensen. Niemand mag een nummer worden. En eigenlijk geldt dat niet alleen vanuit de politiek naar de inwoners, maar ook onderling als samenleving. Iedereen verdient het om echt gezien te worden en om als het even niet gaat geholpen en ondersteund te worden.

Dat zorgen voor wie het zelf niet redt is iets wat ik van Jezus leer. Hij is echt de bron waaruit ik put voor mijn werk in de raad.”

De kandidatenlijst van de CU telt 28 namen, “een mooie mix van mensen uit diverse wijken en dorpen in Zaanstad, een mooie verdeling van jonge en oudere kandidaten die een diverse kennis hebben van verschillende aandachtsgebieden” aldus Eelco Holwerda, voorzitter van ChristenUnie Zaanstad in het persbericht.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 16 maart 2022.

Volgens onze telling zijn nu de lijsttrekkers bij zes partijen bekend:

Flip Hoedemaeker gaat de kar van D66 trekken, Stephanie Onclin wordt lijsttrekker bij de VVDGerard Slegers gaat de lijst van het CDA aanvoeren, Juliëtte Rot wordt bij DZ lijsttrekker en Tyler ter Meulen bij Lokaal Zaans.

Vlnr: Eelco Holwerda (nummer 24), Jan Peter Blok (nummer 11), Hanneke Veurink-Malda (nummer 1), Martin van der Steen (nummer 19), Mieke van der Beek-Platschorre (nummer 5), Christianne van den Dongen (nummer 12), Tyrese Ledes (nummer 6), Minke Simonse (nummer 2), André Schipper (nummer 3), Nel Tanger (nummer 26)
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *