Flip Hoedemaeker wordt lijsttrekker in Zaanstad voor voor D66 bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

In Wormerland wordt Hans Kramer opnieuw lijsttrekker voor D66. Aart Ruijter is verkozen tot lijsttrekker van D66 Oostzaan.

Hoedemaeker is sinds 2017 raadslid in Zaanstad, daarvoor was hij steunfractielid en bestuurslid. De leden in Zaanstad konden kiezen, Rob Karst (steunfractielid D66 Zaanstad) werd tweede. De verkiezing van Hoedemaeker betekent dat de huidige fractievoorzitter Martin Hoek een stapje terug doet. Bij de vorige verkiezingen ging D66 in Zaanstad de verkiezingen in met Sanna Munnikendam als lijsttrekker, zij werd wethouder maar trad tussentijds af. D66 heeft nu drie raadsleden in Zaanstad. Hoedemaeker in het persbericht van D66:

“Ik ben blij en vereerd om verkozen te zijn tot lijsttrekker voor D66 in Zaanstad. Laten
we nu een mooie lijst samenstellen, een mooi programma en een prachtige uitslag!”

Wormerland

Hans Kramer is sinds 2018 fractievoorzitter van D66 Wormerland. In Wormerland was Hans
de enige kandidaat. D66 heeft één raadslid in Wormerland. Kramer:

“Ik zie er naar uit om samen met jullie een prachtige campagne te voeren en de grote uitdagingen aan te pakken
waar Wormerland voor staat. Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in!!”

Oostzaan

Aart Ruijter is bestuurslid van D66 Zaanstreek en sinds 2017 fractie-assistent voor D66 in Oostzaan, in 2019 is hij tijdelijk vervangend raadslid en fractievoorzitter geweest. In Oostzaan was Aart de enige kandidaat-lijkstrekker. Het enige D66-raadslid in Oostzaan nu in Siefko Julius. Ruijter:

“We gaan een boeiende verkiezingsstrijd tegemoet: nog nooit heeft er voor Oostzaan zoveel op het spel gestaan door de onzekere toekomst van ons dorp als zelfstandige gemeente. In de Oostzaanse politiek is de bijdrage van D66 onontbeerlijk gebleken, ook al waren we in de oppositie. D66 staat voor betrokkenheid van burgers bij het bestuur, een solide bestuur en een gezonde financiële situatie. Op al deze terreinen is er sprake van een achteruitgang geweest in de afgelopen ruim drie jaar met de huidige coalitie van de VVD en GroenLinks.”

Foto boven: Flip Hoedemaeker (links), Hans Kramer (midden) en Aart Ruijter (rechts)