De Provinciale Statenverkiezingen staan weer voor de deur. Op 15 maart mogen we onze stem uitbrengen op één van de 23 partijen die meedoen. Bij 16 van de 23 partijen staan Zaankanters op de lijst, drie partijen hebben zelfs een Zaanse lijsttrekker. 

In deze serie zullen wij interviews houden met kandidaten uit de Zaanstreek. Dit biedt jou de kans om meer te weten te komen over de standpunten en visies van deze kandidaten, en hen beter te leren kennen voor de verkiezingen. Vandaag gaat De Orkaan in gesprek met Ernst Debets. 

Wie is Ernst Debets?

Ernst Debets, kandidaat voor de Provinciale Statenverkiezingen, was specialist effecten bij BNP Paribas Securities Services. Hij woont in Zaandijk en is meerdere keren kandidaat geweest voor de Provinciale Staten en voor de gemeenteraad van Zaanstad. D66 heeft momenteel 6 van de 55 zetels in de Staten in handen. 

In het interview legt Debets uit waarom je moet stemmen op D66 en specifiek op hem. Hij bespreekt de toekomst van Schiphol en Tata Steel. Daarnaast geeft hij antwoord op de vraag of boeren verplicht uitgekocht moeten worden en bespreekt het lage vertrouwenspercentage onder de kiezers in D66. Tenslotte vertelt hij wat hij specifiek kan betekenen voor de inwoners van Zaanstad. Kortom, genoeg belangrijke onderwerpen.

“Op het moment dat ze (Tata Steel) veel minder kunnen uitstoten kunnen ze van mij blijven. Lukt dat niet dan zullen ze toch naar een andere plaats moeten gaan zoeken”

Behalve Ernst Debets staat ook Zaankanter Ilse Zaal op de kandidatenlijst als lijstduwster (50e). Ze is gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor onder andere economie, inclusief onderwijs en de arbeidsmarkt. Amélie Strens (Amsterdam) is lijsttrekker van de partij. Het partijprogramma en meer over de kandidaten is te vinden op de website van D66

Benieuwd naar het Interview? Klik dan op het audiofragment hier beneden:

Lees hier al ons nieuws over de Provinciale Statenverkiezingen.

Door Nick Boeske