Zo vaak gefotografeerd. Voor ons Zaankanters 24/7 bereikbaar en daardoor normaal. Evenzogoed is het heerlijk dat er oog voor blijft.

Gister de Adelaar, vandaag de Ooievaar. Twee maal zelfs. Boven gefotografeerd door Siem van Westen vanaf het begin van de steiger die onder de Julianabrug doorloopt, onder is hij naar het eind van de steiger gelopen.

De Ooievaar staat eigenlijk niet op de Zaanse Schans maar ernaast, op het terrein van Duyvis. De molen is dan ook zelden te bezoeken (soms op Molendag). De Ooievaar werd in 1622 in Assendelft gebouwd en in 1669 naar z’n huidige plek gebracht. Ondanks zijn stiefmoederlijke plekje schreven wij vaak over De Ooievaar.

Niks & alles

Wij werden er blij van. Niks nieuw onder de zon en toch dat wat we willen zien. Als jij een frisse foto hebt van dit plekje: mail hem dan naar info@deorkaan.nl. Foto’s van andere cliché-plekken aan/in De Zaan zien we ook graag!

De eerste ‘kazige’ was van Ferry Heijne, daarna plaatsten we foto’s van Kees Huyser, Frank Bakker, Petra Hoogkamer, Pieter Heine, Rene van der Meer, Siem van Westen, Cees Christiani, Tom Tulleken, Rens Kamminga, Michel Brand, André van Beveren, Eline Kleibrink, Carla de Vos, Fred Wolf, Frits Böckling, Arjan Lakeman en Zoe Gerssen…