NL-Doet (Vreeman-Doet-Niet)

Op geheel vrijwillige basis werden vrijdag en gisteren door het hele land pleintjes schoongemaakt, schooltuinen aangeharkt, monumenten ontdaan van graffiti, bloembakken gevuld, kinderen voorgelezen, bejaarden tot polonaise gemaand…

Enfin, het was weer tijd voor NLdoet.

In de Zaanstreek betekende het dat vrijwilligers uit alle gelederen van de bevolking zich verzamelden op en rond het Marktplein van Wormerveer.

Michel Schermer legde op Facebook Wormerveer prachtig vast hoe mensen zij aan zij werkten aan de aanleg van een haag, knikkerpot, hinkelbaan en schaakbord. Iedereen stak de handen uit de mouwen… hoewel iedereen?

Werkpaarden en luxepaarden
Na nauwkeurige bestudering van het flinke fotoalbum van Michel, waarbij wij zelfs een loep tevoorschijn hebben gehaald, zien wij geen poten-in-de-modder-actie van onze tijdelijke burgervader. Wel ontdekten we glimmende schoenen en -onder de rode sjaal- een stropdas. Je zou kunnen stellen dat Vreeman staat te delegeren omdat hij nou eenmaal de burgemeester is… maar dat vinden we onzin. Zeker na het zien van het NL-Doet fotoalbum van de Zaanse fotograaf Bart Homburg. Hij legde vast hoe onze moeder des vaderlands de zaken aanpakte in IJsselstein. Kijk en vergelijk:

Ruud Vreeman zit op een bankje

Prinses Beatrix maakt een bankje schoon

 

Ruud Vreeman heeft minstens één hand in zijn zak

Prinses Beatrix steekt haar handen uit haar mouwen en blaast ze omver

 

Hier zien wij Ruud Vreeman met twee handen in zijn zakken

Terwijl onze gepensioneerde koningin nog maar even een skelter reviseert.

Op de onderstaande foto maakt Ruud het wel heel bont: niet alleen staat hij weer met zijn handen in zijn zakken, hij houdt ook nog eens iemand van het werk:

Gelukkig was daar wethouder Jeroen Olthof die nog even voordeed hoe je de handen uit de mouwen steekt:

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *