Nog altijd onrust rond station Zaandijk Zaanse Schans (filmpje)

Station Zaandijk Zaanse Schans wordt dagelijks overspoeld door toeristen die op zoek zijn naar een authentiek stukje Holland.

Natuurlijk zijn er ondernemers met een gezonde Nederlandse handelsgeest die niet te beroerd zijn om ze dat direct bij aankomst te geven.

Zo zien we een poffertjeskraam, Oudhollandse Tuktuks, de Bike Taxi, een hotdogkar, een roze ijsjes truc, een Spaanssprekende gids en er worden fietsen verhuurd.

Bij die fietsenverhuur is het al zo’n 4 jaar hommeles tussen de twee ondernemers die door het vergunningenbeleid van Zaanstad nog altijd geen duidelijkheid hebben over hun positie.

Bezwaar
Gisteren tekenden drie omwonenden bezwaar aan tegen de plek waarop Eddy Logan, de vorige uitbater van kiosk Edma op het perron, zijn fietsen uitstalt. Logan blokkeert de weg niet alleen met zijn fietsen, maar ook met zijn auto en aanhanger.

Verder heeft Stichting de Zaanse Schans de ondernemer laten weten dat hij per direct moet stoppen met het gebruik van de naam ‘Zaanse Schans’ in zijn uitingen. Directeur Peter-Jan van Steenbergen van de Zaanse Schans:

‘Onze naam staat voor een bepaalde kwaliteit en daaraan voldoet de fietsenverhuur van De heer Logan niet. De andere fietsverhuurder (Zaanse Schans Bike Rent) is onze partner. Zij pakt het gedegen en serieus aan.’

Wij maakten vandaag een klein filmpje bij Zaanse Schans Bike Rent:

Deel dit artikel:

10 reacties

 • -

  ik word hier helemaal gek van, al die fietsen! ik vind ook dat er op het station nog een kaarten/ovchip automaat moet komen. Omdat er zoveel toeristen zijn die (terecht) hun tijd nemen bij de automaat staat er altijd een gigantisch lange rij en missen anderen misschien hun trein. Er stonden er eerst 3 op het station en nu maar 1? beetje jammer.

  • Ruud

   Waarom geen speciale pendelbussen, of (electrische) watertaxi’s inzetten ..? voor de toeristen?
   van en naar de Zaansche Schans en andere mooie plekken hier in de streek.
   Dat zou een mooi werkgelegenheidsproject kunnen worden.
   De toeristen afschepen met afgeladen een sprintertje of lijn 67 is toch echt wat karig 😉

 • Andy

  Ik vind het nog steeds wonderbaarlijk dat er vanaf het station zo weinig bewegwijzering richting de molens is. Ik zie regelmatig verdwaald kijkende toeristen bij KFC rondlopen. Ik weet dat het station wordt verbouwd/opgeknapt, maar is het echt zo moeilijk om een (tijdelijk) bordje op te hangen met welke kant zij op kunnen lopen?

 • Rob

  Er zijn nog steeds toeristen die op station Koog-Bloemwijk (pardon: Koog aan de Zaan) uitstappen ….
  Ik zie ze regelmatig enigszins verdwaasd hier door de wijk lopen, maar ben uiteraard niet te beroerd ze in de juiste richting te sturen 😉
  De naamsverandering van de stations heeft dus nog niet het beoogde effect gehad.

 • Marco

  Filmpje sluit erg goed aan bij het onderwerp. Top

 • Eric

  Er zijn al zo weinig parkeerplekken aan die kant van het spoor, en die vervelende fietsverhuurbedrijfjes pikken ook nog eens permanent die parkeerplekken in met hun onogelijke grote bussen waar ze de fietsen snachts in stallen.
  Het ziet er bovendien onprofessioneel uit, is rommelig en is geen visitekaartje voor de Zaanse Schans.

 • Romeijn

  Dat stukje plantsoen is bij uitstek geschikt voor een informatiepunt en fietsverhuur in Zaanse houtbouw.
  Ruimte zat voor nog wat meer Zaanse ondernemerszin.
  En waar blijft die paardenkoets?

 • Annet

  Beste Eric,
  Ik wil graag reageren vanuit mijn eigen “fietsverhuurbedrijfje” Dat ik een parkeerplaats in gebruik heb, daar heb je helemaal gelijk in. Niemand meer dan ik zou dat graag anders zien. Ik weet heel goed dat na het aanleggen van de rotonde heel veel parkeerplaatsen verdwenen zijn. Ik mag/wil niet op de stoep parkeren. In afwachting op een beslissing van de gemeente kan ik niet anders. Ik ben mij er van bewust dat het geen professionele uitstraling heeft zo. Maar door kwaliteit doen we ons uiterste best dat een beetje goed te maken. Maar 1 kanttekening bij je bericht: Snacht slapen de fietsen en mijn auto keurig thuis… Je kan mij mailen, dan kan ik het je verder uitleggen.

 • Judith

  Ik hoop dat bij de hotels duidelijke info ligt waarop aangegeven staat dat je veel beter met de bus kunt reizen. Vanaf cs Amsterdam in een ruk door naar de Zaanse schans! ! En een pendelbus vanaf het station is ook geen overbodige luxe, die mensen lopen zich suf.

 • yede

  tja het blijft natuurlijk een rommel als er geen aandacht is voor degene die dit ooit heeft gestart. doordat die is weggezet heb je deze rommel gekregen. beste zou zijn om nu wethouder dennis straat actie te ondernemen en gelijk alle vergunningen bij station Zaandijk zaanse schans in te trekken. en Jan-Peter met mij heeft u nooit de moeite gehad om contact op te nemen en uw contact doet het ook niet goed. Het is nooit te laat om te praten. over betere oplossingen. scheelt een hele hoop geld en gedoe slechts een kleine investering van de schans en de gemeente zou wonderen doen. Ik zou zeggen kom eens een bakje koffie doen met mij. dus kom maar op als je durft 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *