Station Zaandijk Zaanse Schans wordt dagelijks overspoeld door toeristen die op zoek zijn naar een authentiek stukje Holland.

Natuurlijk zijn er ondernemers met een gezonde Nederlandse handelsgeest die niet te beroerd zijn om ze dat direct bij aankomst te geven.

Zo zien we een poffertjeskraam, Oudhollandse Tuktuks, de Bike Taxi, een hotdogkar, een roze ijsjes truc, een Spaanssprekende gids en er worden fietsen verhuurd.

Bij die fietsenverhuur is het al zo’n 4 jaar hommeles tussen de twee ondernemers die door het vergunningenbeleid van Zaanstad nog altijd geen duidelijkheid hebben over hun positie.

Bezwaar
Gisteren tekenden drie omwonenden bezwaar aan tegen de plek waarop Eddy Logan, de vorige uitbater van kiosk Edma op het perron, zijn fietsen uitstalt. Logan blokkeert de weg niet alleen met zijn fietsen, maar ook met zijn auto en aanhanger.

Verder heeft Stichting de Zaanse Schans de ondernemer laten weten dat hij per direct moet stoppen met het gebruik van de naam ‘Zaanse Schans’ in zijn uitingen. Directeur Peter-Jan van Steenbergen van de Zaanse Schans:

‘Onze naam staat voor een bepaalde kwaliteit en daaraan voldoet de fietsenverhuur van De heer Logan niet. De andere fietsverhuurder (Zaanse Schans Bike Rent) is onze partner. Zij pakt het gedegen en serieus aan.’

Wij maakten vandaag een klein filmpje bij Zaanse Schans Bike Rent: