Station Zompig Zaandijk Zaanse Schans (filmpje)

In juli vorig jaar waarschuwden we netjes vooraf: ‘eenieder die niet van een Zaans zeurpartijtje houdt op z’n tijd kan beter doorscrollen’.

We schreven over een bord dat twee maanden daarvoor, in mei, was geplaats met de aankondiging dat ‘diverse trappen gesloten werden in verband met coating-werkzaamheden’.

We lieten een teller meelopen die we na ruim 71 dagen stil hebben gezet, omdat de hekken en het bord werden weggehaald. Zonder dat de werkzaamheden waren verricht.

Vandaag hoeven we niet te waarschuwen tegen Zaans gezeur: het gezeur kwam uit alle windstreken… (onder filmpje en foto’s vind je ons dossier).

Onderstaande foto’s stuurde Edde Beket ons. Niet Grozny, maar Station Zaandijk Zaanse Schans:

Foto: Edde Beket

Foto: Edde Beket

Dossier

Het is dus niet de eerste keer dat het station onder vuur ligt. Ondanks inspanningen van NS en gemeente wil het maar niet lukken bij het station dat de eerste kennismaking moet zijn voor de treinreizigers die naar de Zaanse Schans gaan.

Wat er eerder gebeurde (een selectie):

Deel dit artikel:

11 reacties

 • Moet ROSA misschien even langskomen?
  https://www.rosa-zaanstad.nl/nieuws/rosa-pimpt-kogertunnel/
  (helaas inmiddels ook alweer weg…)

 • JK

  Ik stel voor dat de PvdA meegaat; vandaag nog op de Orkaan: “geen schreeuwers vanaf de zijlijn, maar doeners in het veld”. Opgelost.

 • Martha Stelling

  Bijna alle stations in Nederland zijn vies!
  Dat moet toch beter kunnen.
  Maar ik denk dat Zaanstad met de N.S speciaal voor station Zaanse Schans, omdat het ook al een eng tunneltje is, extra goede schoonmaakafspraken moet maken!

 • Jan

  Er wordt al maanden “”gewerkt”” aan het station….. Nee dus, de bouwketen staan er verlaten bij.

  Van de website van Prorail:
  https://www.prorail.nl/projecten/station-zaandijk-zaanse-schans

  Perrontunnel in Zaanse stijl

  De aanpassingen aan het station zijn nog niet helemaal klaar. Momenteel breiden we de fietsenstalling op het stationsplein uit met meer plekken. En werken we volop aan het opknappen van de perrontunnel. Deze tunnel wordt omgetoverd in de Zaanse stijl. Er komt een kunstwerk in de tunnel en meer verlichting. Dit kunstwerk is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de gemeente en ProRail. In de loop van 2017 is de tunnel gereed. Dan kan iedereen zien hoe mooi het is geworden. En zo krijgt het kleine station internationale allure.

 • Corine

  ‘Internationale allure’?! Ik weet niet of ik nu heel hard moet gaan lachen of heel hard huilen. Het is meer ‘vergane glorie’. ‘Dit station zag er vijftig jaar geleden nog redelijk modern uit’, zoiets. Internationale allure, my ass.

 • Corine

  Misschien kunnen we China om geld vragen om in dit station te investeren. Dat tweede Suezkanaal in Egypte is binnen een jaar gebouwd, maar een station opknappen lukt ons niet eens. Wat is er mis met ons?

 • Arie beukenoot

  De Chinese toeristen zullen hun ogen uitkijken van deze puinhoop.
  De gemeente praat liever over een cultuurcentrum van 48 miljoen
  Gelukkig komen er verkiezingen misschien komen er nieuwe mensen in raad die wel stappen ondernemen

 • Peter Vleeshakker

  Zal wel veel kosten om en schoonmaak bedrijf dit te laten Zaanstad de top van de randstad toppie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *