De zesde editie van de inline-skate wedstrijd ‘Omloop van de Engewormer’ die op 23 juni gepland was, verhuist dit jaar naar het parcours van DTS op sportpark de Kalverhoek.

De wedstrijd dreigde in het water te vallen omdat het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier begin deze maand een nieuwe slijtlaag met grind op de dijk aanbracht waardoor het te gevaarlijk voor skeeleraars werd.

Het Hoogheemraadschap had op 7 november 2017 een vergunning voor het evenement afgegeven maar door een ‘misverstand’ is met de werkzaamheden begonnen. Gerard de Groot, hoofd Wegen van het Hoogheemraadschap:

“Excuses zijn op zijn plaats. Het hoogheemraadschap heeft vele wegen en dijken te onderhouden, waarvan de Engewormer Ringdijk er één is. We verwerken jaarlijks ongeveer 3500 vergunningaanvragen voor dijken en wegen. Dit gecombineerd met circa 100 wegenonderhoudsklussen waarbij we verschillende soorten wegschade van passend onderhoud moeten voorzien, maken een complexe puzzel. Die gaat bijna altijd goed. Maar nu helaas niet.”

De wedstrijd die onderdeel is van de ‘Oomssport Skeelercup 2018’ gaat toch door op zaterdag 23 juni. De wedstrijd loopt nu over het wielerparcours van z.w.v. DTS. De snelle en brede baan met hoge brug is alleen geschikt voor een wedstrijd met getrainde skeeleraars. De toertocht ‘Omloop van de Engewormer’ zal dit jaar niet doorgaan.

De mogelijkheden voor de editie 2019 worden onderzocht door organisatie en Hoogheemraadschap.