Omloop van de Engewormer

Op zaterdag 2 juli wordt er weer de ‘Omloop (inlineskatetocht) van de Engewormer’ gereden na een lange corona-pauze.

De organisatie (Comité Engewormer 375, IJsclub Nova Zembla en STG Zaanstreek) zegt zelf: “met de unieke combinatie van wedstrijd en toertocht in een landelijk decor is ‘de Omloop’ misschien wel Hollands mooiste skeelerevenement.”

Dat kan iedereen zelf met eigen ogen aanschouwen.

“Het parcours is een rondje van 5,5 kilometer over het asfalt van de dijk rond polder de Enge Wormer. Deze kleine veenpolder (in 1638 drooggelegd onder leiding van ir. Leeghwater) herbergt veel weidevogels en unieke flora omdat het zijn oorspronkelijke verkaveling heeft behouden. Velen kennen de Engewormer als hardlooprondje, als Zaanse Schansloop en Loopvoorhoop.”

Start en finish zijn bij Manege Veldt bij de Tolbrug naar de Wijde Wormer. Vanaf de start gaat de tocht langs het bruggetje van het Kerkepad, via Bartelsluisbuurt en langs de Zaan (verkeersdrempels!) en dan langs de Ringsloot richting finish.

Om 17.00 is de start voor de jeugd voor één rondje van 5,5 kilometer. Dan kinderen die 1500 meter skeeleren en om 17.30 starten de wedstrijdrijders die acht ronden rijden. Direct hier achteraan starten de toerrijders, die naar eigen keuze één tot maximaal zeven rondjes doen. Het startschot wordt gegeven door kersverse wethouder Rick Ossendorp.

Het parcours is tijdens de Omloop afgesloten. Deelnemers zijn verplicht om een helm te dragen.

Inschrijven kan ter plekke vanaf 16.00 of op www.schaatsen.nl .

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Het asfalt van de Engewormer is (voor even) schoongeveegd en pas nog heeft waterschap HHNK reparaties uitgevoerd aan het wegdek.

    Op de poster staat dat deelname €2,50 resp. €10 kost. Echter, bewoners van de Enge Wormer polder (en daar horen gemakshalve behalve de Engewormer ook de Ringdijk, Kalverringdijk, De Jonge Prinses en het Bartelsluispad bij) doen gratis mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *