Onderzoek bestuurscultuur Zaanstad vertraagd

Het lukt onderzoeksbureau ‘& Van De Laar BV’ niet om het onderzoeksrapport over de bestuurscultuur in Zaanstad voor de verkiezingen van 16 maart op te leveren zoals aanvankelijk de bedoeling was.

Volgens de onderzoekers is er vertraging opgetreden “door een aantal noodzakelijke aanpassingen in het onderzoek”. Welke aanpassingen dat zijn werd niet bekend gemaakt.

Behandeling voor de verkiezingen is dus niet mogelijk volgens de ‘Denkers en doeners voor de publieke sector’ zoals het Eindhovense bureau zichzelf noemt.

Een week na de verkiezingen organiseert & Van de Laar een besloten ‘spiegelsessie’ voor raadsleden:

“De spiegelsessie is een extra onderzoeksstap; de (definitieve) conclusies en aanbevelingen van de onderzoekers zijn op dat moment nog niet gereed. Om deze redenen heeft de spiegelsessie het karakter van een besloten bijeenkomst en is het geen openbare raadsvergadering.”

Vertraging en geheimhouding… twee zaken die onderdeel uitmaken van de problemen rond de bestuurscultuur hebben nu ook de onderzoekers in hun greep.

Lees hier ons dossier Bestuurscultuur.

Deel dit artikel:

5 reacties

  • Jan Mulder

    Daar gaan we weer…Jammer dat een ieder die de orkaan leest gewoon van een afstand kan zien hoe verdorven de bestuurscultuur is bij de gemeente. Alles wordt geheimgehouden, geen transparantie, de burger zover mogelijk buiten de deur houden en niet betrekken. Je zou haast denken dat het gemeentebestuur een multinational is…

  • Ed Renkema

    Hoeveel onderzoeksbureau’s werken er inmiddels voor de gemeente Zaanstad en wat kost dat per jaar?

  • Het is te treurig voor woorden ik denk dat een gewone burger met boerenverstand wel weet wat er aan de hand is met deze verziekte bestuurscultuur van allemaal vriendjes en ons kent ons, daar hoef je tonnen verslindend onderzoek voor te doen. Deze invloed en foute bestuurscultuur reikte afgelopen decennia ook tot de Zaanse schans helaas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *