Onderzoek OBS De Voorzaan: Slechte communicatie

Een maand geleden barstte de bom op De Voorzaan in Zaandam.

 Politie op school, een leerkracht geschorst, de directeur ziek thuis, een vechtpartij (‘fysieke confrontatie’) tussen ouders op het schoolplein, een pleinverbod, en ouders die hun kinderen van school willen halen.

Een leerkracht van groep 3 werd beschuldigd van onorthodoxe lesmethoden waardoor kinderen geschaad zouden worden.

Er werd een onafhankelijk onderzoek beloofd en zojuist kregen we hiervan de samenvatting. Het onderzoeksrapport zelf wordt niet openbaar gemaakt vanwege privacy.

De onderzoeker van Bezemer & Schubad uit Rotterdam, stelt dat er een hoop mis is op de Voorzaan en bij Zaanprimair, maar dat er:

 ‘geen aanknopingspunten zijn gevonden dat de onorthodoxe straffen inderdaad hebben plaatsgevonden.’

Door slechte communicatie met de leerkracht, de directie en het bestuur zou een sfeer zijn ontstaan ‘die ruimte bood voor elkaar overtreffende verhalen’.

Het bestuur van Zaanprimair krijgt in het rapport aanbevelingen om de communicatie te verbeteren. Daarmee gaan ze aan de slag:

 ‘Wij betreuren dat de communicatie niet goed is geweest. Het vertrouwen moet worden hersteld, een school moet veilig voelen.’

Wij spraken met verschillende betrokken ouders. Zij nemen geen genoegen met de samenvatting en eisen inzage in het gehele rapport.

 ‘Nu lijkt het als wij of onze kinderen het hebben verzonnen, maar de kinderen zijn niet gehoord. Waarom is dit niet gedaan?’

Wij wilden die vraag aan de onderzoeker van Bezemer & Schubad stellen, maar daar is niemand aanwezig die ons wijzer kan maken. We vullen dit stuk aan zodra we meer weten.

Lees meer algemeen 4

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Bart Prins

    Onder het artikel van 21 oktober heb ik al mijn waardering uitgesproken voor De Orkaan, dat jullie bij de feiten bleven en de brief met daarin de beschuldigingen jegens de juf niet publiceerden, zoals Dagblad Zaanstreek wél deed.

    Nu blijken deze beschuldigingen dus niet de kloppen en heeft Dagblad Zaanstreek een gruwelijk scheve schaats heeft gereden. Ik vind dat echt diep triest jegens de juf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *