Onenigheid: presentatie Muurschildering Anton de Kom afgelast 

‘Vanwege een dispuut over de vergunning en regelgeving, gaat de Presentatie van de Muurschildering op dinsdag 31 mei niet door. Het secretariaat van wethouder Noordzij heeft om 15:30 uur op maandag 30 mei per mail aangegeven, dat de wethouders Noordzij en Baerveldt hun bezoek afzegden.’ 

Was getekend Orlando Hellings. 

Het had vanmiddag een feest moeten worden voor buurtbewoners en belangstellenden. De officiële presentatie van de muurschildering onder de Anton de Kombrug. Liefst hadden ze de burgemeester erbij gehad, maar toen gemeld werd dat wethouder Rita Noordzij van cultuur zou komen was dat ook mooi. 

Gistermiddag laat werd Orlando echter gebeld door iemand van de gemeente: de wethouder zou niet komen vanwege het ontbreken van een vergunning. Hij was verbijsterd. 

De angel lijkt te zitten in de vraag vanuit de organisatie om de weg gedurende het samenzijn autovrij te houden. Orlando schrijft daarover: 

“De doorgang onder het viaduct van de Anton de Kom brug is sowieso bedoeld als fietspad. Dit is ook duidelijk op borden aan beide zijden aangegeven. Dit is echter nooit officieel medegedeeld en er wordt ook niet op gehandhaafd.  Naar aanleiding van het gemerkte enthousiasme uit de samenleving, heb ik een verzoek gedaan, om de doorgang nu ook daadwerkelijk voor twee uur, gedurende de presentatie, autovrij te houden, puur uit veiligheidsoogpunt.”

Zaanstad laat haar wethouder(s) niet naar de opening gaan. Ze laat weten: 

“De afdeling Vergunningen neemt wel graag een nieuwe melding in behandeling voor een andere datum (met inachtneming van 10 werkdagen), waarna er opnieuw gekeken kan worden welke bestuurder(s) bij deze gelegenheid aanwezig kunnen zijn.” 

Dit schreven we eerder over de muurschildering. 

Deel dit artikel:

6 reacties

 • J Cabida

  O o o, wat een dom gedoe nu weer van onze gemeente. Ik vind het eerlijk gezegd beschamend!

 • hans van rheenen

  Jammer boys …

  Zo gaat dat met de niet-flexibele regels tegenwoordig. Leuke burgerinitiatieven worden daarmee om zeep gebracht, afgeknepen door vergunninggevers achter hun computers en daarmee alle spontane initiatieven uiteindelijk omgebracht.

  Ik vraag me af of de wethouder eerder bij het openen van het regenboog-zebrapad óók al last had van deze vergunninggevers in het gemeentehuis? Of ligt dat ineens weer héél anders?

 • Wat een flauwekul!
  Heeft er nu niemand bij de gemeente één greintje verstand? Wethouder Noordzij kennelijk ook niet!
  Het is te triest voor woorden!

 • Romkje Mathkor

  Wat een muggenzifterij en gebrek aan flexibiliteit!

 • Dré Prijs

  Ik zou zeggen openen zonder aanwezigheid van iemand uit het college. Hebben ze mooi even pech gehad. En zonder vergunning. Burgerlijk ongehoorzaam, prima dat past heel erg bij deze brug, denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *