Ontvoering Wendel Meijer in Opsporing Verzocht – update

De politie looft een beloning van €25.000 uit voor tips die leiden naar de oplossing van de ontvoeringszaken van Wendel Meijer en Soufyan Essabaouni. In Opsporing Verzocht werden gisteravond voor het eerst video-bewakingsbeelden getoond.

Na een week is er nog geen spoor van de ontvoerde Wendel Meijer (36) die sinds vorige week dinsdag is vermist. De Landsmeerder werd bij zijn bedrijf in de Achtersluispolder (Zaandam) ontvoerd.

Ook van Soufyan Essabaouni die op 7 juli werd ontvoerd is nog geen teken van leven ontvangen. De politie gaat ervan uit dat de zaken gelinkt zijn. Essabaouni zou per abuis ontvoerd zijn omdat de overvallers het gemunt het op zijn neef Mohammed, een zakenpartner van Meijer. Essabaouni reed in de auto van zijn neef.

UPDATE: zowel Soufyan Essabaouni als Wendel Meijer zijn inmiddels vrijgelaten.

De politie gaat uit van een ontvoering in het criminele circuit, mogelijk het gevolg van een rip-deal.

Hieronder uitzending van Opsporing Verzocht waarin ook de bewakingsvideo van de Achtersluispolder is opgenomen.

Bij de politie zijn tot nu toe (woendag 13/7 12:00) vijftien tips binnengekomen over de ontvoering van Wendel Meijer en Soufyan Essabaouni.

Meijer verliet dinsdagavond rond 21:30 zijn bedrijf en werd daar werd opgewacht door tenminste drie mannen in een witte Audi A4 stationwagen die hem met geweld in hun auto meenamen. Zijn partner meldde woensdagmiddag bij de politie dat haar vriend vermist was.

Wendel Meijer is directeur van Super Vitamine, een groothandel in voedingssupplementen die gevestigd is aan de Sluispolderweg 13A 19. Op hetzelfde adres is ook het bedrijf “Scientific Beauty Zaandam” gevestigd.

Bij de Kamer van Koophandel staat Scientific Beauty Zaandam ingeschreven als een bedrijf in de categorie “Schoonheidsverzorging, manicures, pedicures”. Er zijn twee websites aan het bedrijf gelinkt: biomine.nl, een handel in biologische kokosolie in Zaandam die ook aan de Sluispolderweg 13A is gevestigd, en scientific-zaandam.nl – die laatste website is inactief.

Cocaïne

Op de website Vlinderscrime van ex-crimineel Martin Kok meldt een anonieme bron dat Meijer producten aan smartshops leverde. Het zou daarbij gaan om Mannitol, een natuurlijke zoetstof die in veel levensmiddelen gebruikt wordt. Het wordt echter ook gebruikt bij de versnijding van drugs als heroïne en cocaïne. (Martin Kok vond eerder deze week een bom onder zijn auto.) Bij het pand aan de Sluispolderweg is forensisch onderzoek gedaan.

Volgens het Parool groeide Meijer op in de Zaanstreek en verkocht hij op kleine schaal partydrugs zoals xtc, hij zat enige tijd in de gevangenis. Volgens zijn familie heeft hij afstand genomen van die wereld.

De 21-jarige Soufyan Essabaouni uit Amsterdam is voor het laatst gezien kort na middernacht op donderdag 7 juli, op een parkeerterrein in Zwanenburg. Hij was daar met een zwarte Audi A1 van zijn neef Mohammed. Op bewakingsbeelden is te zien dat Soufyan werd klemgereden door een andere auto; een witte Seat Leon. De 21-jarige Amsterdammer weet de auto uit te vluchten. Hierop wordt er door de belagers een aantal keer op hem geschoten.

Uitgebrande auto

Een uitgebrande auto die zaterdagnacht in Lelystad is gevonden, is mogelijk gebruikt bij de ontvoering van Wendel Meijer uit Landsmeer. Volgens de politie gaat het om een witte Audi A4 station. De politie kan niet zeggen waar precies de auto is gevonden maar doet nog steeds onderzoek. (Omroep Flevoland)

Bij Hart van Nederland deed de zus van de ontvoerde Wendel een oproep (link werk niet in elke browser – klik ander hier om naar de website van Hart van Nederland te gaan).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *