Ook mini-fliebertjes sneuvelen op Wilhelminabrug

De lijdensweg van de Wilhelminabrug (en wethouder Gerard Slegers) lijkt maar niet ten einde te komen. De laatste oplossing – gehalveerde attentiebakens (fliebertjes, schildjes) – op de brug lijkt weinig toekomstbestendig.

Binnen een paar weken is al een kwart verdwenen, beschadigd of afgebroken. De ‘oplossing’ (‘floplossing’ volgens sommigen) was voorgesteld door het Integraal Veiligheidsteam beweegbare bruggen en sluizen Zaanstad (IV-team).

Het was een ‘verbeterslag qua kwaliteit’ aldus het IV-team: “ook kan worden bekeken of er qua lengte kortere schildjes aangebracht kunnen worden.” Dat moet dus nu opnieuw worden bekeken. De halve attentiebakens werden op 11 januari aangebracht. Inmiddels zijn er ongeveer 30 van de 130 exemplaren deels of geheel gesneuveld.

Lees hier alles over Fliebertjes en hier ons complete Wilhelminabrug-dossier.

Valentijn Sessink maakte de foto’s. Een afgebroken fliebertje meldde hij bij Zaanstad als ‘gevonden voorwerp’: “er kon niet eens een bedankje vanaf!” Boven een geknakte flieber, onder een verdwenen en een gescalpeerd exemplaar.

Deel dit artikel:

11 reacties

 • Katte ogen die je vroeger langs de autowegen had.deze gaan ook niet snel stuk en in het donker zie je de afscheiding goed.
  Gratis tip gem zaanstad

 • Rens Kamminga

  Kortgeleden heb ik een gemeenteraadslid van deze gemeente een gratis advies meegegeven om een oplossing te creëren voor dit niet aflatende probleem. Kattenogen komt in de richting, mijn voorstel is om in-gefreesde banen van gekleurde LED verlichting (rood en groen) aan te brengen aan de zijkanten van het fietspad. Deze oplossing wordt al gebruikt in andere situaties en ziet er ook nog eens geweldig uit, een veilige en moderne uitstraling dus.
  Nu is het wachten op een ambtenaar of wethouder die stoute schoenen durft aan te trekken. Intussen wachten wij af op het eerste incident dat ongetwijfeld binnenkort zal plaatsvinden.

  • Ed Renkema

   Goed idee, maar daar zal toch eerst een onderzoeksbureau ingeschakeld moeten worden die advies geeft wat toch noiet opgevolgd zal worden. Maar ja bij de gemeente Zaanstad moet het geld rollen. Helaas vaak naar de verkeerde kant.

 • Fliebertjes? Ik zou eerder zeggen floppertjes

 • Marijke Kremer

  Als ze slim zijn halen ze die fliebertjes snel helemaal weg, want als je er nu op valt heb je een flinke jaap te pakken denk. Lekker scherp nu!!

 • H. v.kuyk

  Wat is het probleem, de brug van de peperstraat heeft precies het zelfde hoogte verschil en daar gebeurd niets.

 • Willem van der Werff

  Kennelijk heeft het IV-Team of Veiligheidsteam niet zo’n kijk op een verkeersveilige inrichting van de openbare weg. Eerst half hoge Fibers die vernield werden. Of zou je er ook met je trapper achter kunnen blijven haken? Op je snuit ga je in ieder geval. Nu zijn er scheermessen gecreëerd. Als je daarover valt ben je in ieder geval gelijk door je eigen Zorg-bijdrage heen. Om de veiligheid te testen zou het IV-team eens een duik moeten nemen in een spijkerbed. Gewoon Weg Met Die Rotzooi!!! Als je toch iets apart wilt verzinnen, zet er dan een hekwerk van een meter hoog langs. Heb je in ieder geval toch iets om bij het vallen, aan vast te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *