Een vrolijk Flieber-journaal vandaag:

Geflieberciteerd, Valentijn Sessink! 

Zaankanter Valentijn Sessink is de rechtmatige eigenaar geworden van twee originele Wilhelminabrug-fliebers.

Nu lijkt dat misschien niet heel bijzonder – de afgebroken fliebertjes lagen het afgelopen jaar voor het oprapen op de brug-, maar dat is het wel! 

Valentijn bewandelde namelijk de juiste weg: op 7-2-2022 vond hij, twee afgebroken fliebers op de brug en hij meldde dat keurig bij (eigenaar) Zaanstad. Hij zat een jaar lang flink in spanning, zijn nagels sneuvelden als fliebers, maar deze week kwam het verlossende woord van flieber-eigenaar Zaanstad: 

Geachte heer Sessink,  


De eigenaar van het voorwerp heeft zich niet binnen de gestelde termijn gemeld. U bent nu de eigenaar van het voorwerp. Hiermee komen de onderhoudsverplichtingen te vervallen. 
Categorie: iets anders
Subcategorie: iets anders
Kleur: rood
Bijzonderheden: Twee reflecterende plastic attentiebakens, afmetingen 5 x 5 cm en 5 x 3,5 cm, plaatselijk ook wel bekend als ''fliebertje''


Wij danken u hartelijk voor de moeite die u heeft gedaan om te proberen het voorwerp bij de eigenaar terug te brengen.

Met vriendelijke groet
Gemeente Zaanstad

Valentijn meldt uitzinnig blij te zijn met zijn verworven fliebers, maar het is ook een hele verantwoordelijkheid: 

‘Nu ben ik dus officieel eigenaar geworden. Wat ik ermee ga doen, weet ik nog niet. Ze zijn nogal kwetsbaar, is mijn indruk.’

Sorry

Om eerlijk te zijn, en dan zijn we dus nu heel even eerlijk, beschikt De Orkaan ook over twee exemplaren. En daarnaast hing er nóg een bij een van de redacteuren waarvan we de naam niet zullen noemen (Piet Bakker! Piet Bakker! Het is Piet Bakker!) in de kerstboom, én we gaven er een weg bij de OEN. Wij denken dat die fliebers van een vrachtwagen vielen. Desalniettemin zullen we ze vandaag ook netjes aanmelden bij Zaanstad.

Hier lees je meer over de malle fliebertjes die landelijk ook wel bekend staan als “reflecterende plastic attentiebakens”  

Op de foto’s (De Orkaan) de ‘stand van de flippers’ in februari 2023, vrijwel allemaal afgebroken of geheel verdwenen.