Ook Reuring in 2022-2023

De ‘Reuring’-subsidieregeling om culturele activiteiten in Zaanstad te organiseren wordt verlengd. Voor 2022-2023 trekt de gemeente € 295.000 uit.

Ondernemers en verenigingen kunnen met subsidie (maximaal € 25.000 per aanvraag) activiteiten organiseren. Wethouder Hans Krieger (VVD): “Investeren is hard nodig om ook op termijn een levendige stad te blijven met een aantrekkelijk aanbod van winkels, horeca en activiteiten.”

De aanvrager moet minimaal 50 procent van de kosten van een activiteit overigens zelf betalen. Aanvragen kan tot 1 november 2022. De activiteiten moeten voor 1 mei 2023 worden georganiseerd. Initiatieven die al subsidie ontvangen van de gemeente komen niet in aanmerking.

De afgelopen maanden zijn er vanuit de Reuring-regeling verschillende activiteiten ondersteund zoals de kortebaan paardendraverij in Assendelft, de Zaanstad Business Cup (voetbaltoernooi voor het Zaans bedrijfsleven), de grote buitenspeeldag voor kinderen (8 juni) door winkeliersvereniging De Saen, de soepfiets die langs verzorgingshuizen rijdt, een lokale ontmoetingsbijeenkomst voor ouderen, activiteiten van Zaans Ket (Groos, De Fabriek, D’Swarte Walvis, Lab-44, De Bullekerk, Slager a/d Schans en Brouwerij Hoop) en Reuring in ’t Regthuys in Westzaan.

Foto: Lorena Visintainer en Micha Sprenger (van Lorena + the Tide) tijdens Orkaan-café in Brouwerij Hoop, ook de Orkaan-café’s maken gebruik van de Reuring-subsidie.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *