Ook vierdaagse schoolweek op Kernschool en Dynamica XL

Niet alleen op De Spiegel maar ook bij De Kernschool (Zaandam) en Dynamica XL (Koog a/d Zaan) wordt na de herfstvakantie een vierdaagse schoolweek ingevoerd.

Dat heeft Zaan Primair, de koepel van het Openbaar Onderwijs in Zaanstad, bekend gemaakt.

De ouders van alle leerlingen van De Kernschool, opvang voor nieuwkomers in Nederland, hebben te horen gekregen dat de kinderen vanaf 12 november op de maandagen vrij zijn tot de Kerstvakantie.

Op de Koogse vestiging van Dynamica XL, school voor speciaal onderwijs, op locatie de Molenwerf, wordt een vierdaagse schoolweek ingevoerd voor één groep.

Bij openbare basisschool De Spiegel in Zaandam gaat na de herfstvakantie groep 5 op een vierdaagse schoolweek over, zij gaan vrijdag niet meer naar school.

Het structureel invoeren van de vierdaagse schoolweek is wettelijk niet toegestaan, tijdelijk (maximaal 7 weken) is wel mogelijk voor de groepen 3 tot en met 8.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • JBP

    Tja…is men te lang uitgegaan van een daling van het aantal leerlingen? Dat las ik een paar jaar geleden overal… maar als je de demografische gegevens van de gemeente goed bijhoudt, weet je dat hier van enige krimp geen sprake is. Zaan Primair heeft tot voor kort leerkrachten gestimuleerd eerder met (deeltijd)pensioen te gaan. Ze hebben ook een concept bedacht dat ‘risicodragend deel van de formatie’ heette… dat kwam neer op een lijst van mensen, per leeftijdscategorie, die er als eerste uitvlogen. Dat alles is natuurlijk nu niet meer van toepassing. Regeren is vooruitzien. Onze beleidsmakers slapen… ook in het Zaanse basisonderwijs.

  • Willemsen

    En worden nu onderwijzers ontslagen die alleen op die vrije dag hun partime werk verrichten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *