Opnieuw cameratoezicht bij tandarts Mahoniehout

Bij De Zaanse Tandarts aan het Mahoniehout in Zaandam (Westerwatering) is opnieuw camera-toezicht ingesteld door Zaanstad omdat er ‘signalen’ zijn ontvangen “dat er nog steeds zaken spelen rondom de tandartspraktijk”.

Nadat in mei 2022 de praktijk twee maal was beschoten werd voor de eerste keer cameratoezicht ingesteld. Op 12 oktober ontplofte er een vuurwerkbom bij de praktijk. De voordeur werd daardoor vernield. De praktijk werd voor vier weken gesloten en de eigenaar kreeg de opdracht maatregelen te nemen om te voorkomen dat er weer wat gebeurde. Dat is – getuige de brief van de gemeente – niet gelukt.

Vandaag wordt er een camera geplaatst waarmee toezicht wordt gehouden op de tandartsenpraktijk en de directe omgeving. Het cameratoezicht wordt zo ingesteld dat alleen de openbare ruimte wordt gefilmd en er niet bij woningen naar binnen gekeken kan worden. De camera blijft zes weken hangen. Daarna is er de mogelijkheid om dat met zes weken te verlengen. Dit gebeurt als de politie daar aanleiding voor ziet.

Lees ook:

Cameratoezicht
Deel dit artikel:

2 reacties

  • R vd Weerdt

    Volgens mij kunnen we beter het gemeentehuis sluiten als ze zo onmachtig blijken.
    De gemeente helpt de daders nu met het kapotmaken van dit bedrijf. Je zou het samenspanning kunnen noemen. Misschien een idee om voortaan slachtoffers te straffen in plaats van daders?
    En wat als het gemeentehuis of het politiebureau worden beschoten? Ook sluiten?

  • R vd Weerdt

    Oeps, twee berichten over dit onderwerp verwisseld. Mea culpa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *