Opnieuw XR-demo bij ING

Extinction Rebellion (XR) demonstreerde vanmiddag – zaterdag 29 juli – voor de ING op de hoek van de Westzijde en de Gedempte Gracht in Zaandam.

De actie is gericht tegen beleggingen van ING in fossiele brandstoffen (olie, kolen, gas): “Onze aarde gaat kapot” en “Er is maar één aarde”.

Het is niet de eerste demonstratie van XR bij deze ING vestiging. Zo werd ook op 22 april gedemonstreerd. ING was doelwit van XR omdat ING “van alle financiële instellingen in Nederland, met afstand de meeste uitstoot van broeikasgassen financiert.”

Bij de demonstratie eiste een van de overburen dat de demonstranten zouden vertrekken. Hij ging de politie bellen “en als die niets doet kwam hij met de brandweerspuit”. De politie kwam inderdaad maar wachtte rustig af. XR organiseerde een quiz en tracteerde op perenijsjes.

Hieronder een slideshow van 4 foto’s van de demonstratie en het ijs-eten.

Door Bas Sommeijer.

Deel dit artikel:

4 reacties

  • Herman Binnekade

    Het gaat bij de I.N.G. alleen maar om geld verdienen! Zolang dat met fossiele brandstoffen en delfstoffen gebeurd blijft de bank en ook de overheid daar in beleggen!!

  • P... Hoogkamer

    Soms .. protesteren tegen fossiele brandstoffen. peren ijsjes heerlijk maar een plastczakje, wegwerpzakje ,aan de arm. daar snap ik niks van.
    Niks menselijk is ons vreemd. Maar ga door met protesteren tegen het grootkapitaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *