Oppassen: Zaanstad gaat fietsen ruimen (update: ontknoping)

De fietsen op het Rustenburg zijn onheilspellend gestickerd: “Uw (brom)fiets is gesignaleerd in een 4-uurszone”.

En dat mag dus niet.

[UPDATE: de fietsen zijn verwijderd, de losgeknipte schakels die handhaving op de stoep achterliet, leveren het bewijs.)

Wie zijn of haar fiets (wij zagen geen gestickerde brommers) niet snel weghaalt, moet naar het gemeentelijke fietsdepot om de fiets tegen betaling van € 20 ophalen.

Na 1 januari wordt die ‘boete’ € 30‚ als je fiets met een ketting aan het rek vastzit, wordt deze doorgeknipt.

Zaanstad legde ons eerder al eens uit hoe dat zit met fietsen en brommers. Die laatste categorie moet vanwege het gewicht door een apart bergingsbedrijf worden opgehaald, en dat gebeurt dus minder vaak. De fietsen kan Handhaving zelf op de auto zetten.

fietsers stickers parkeerverbod rustenburg nov 2019 orkaan

fietsers stickers parkeerverbod nov 2019 orkaan

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Jan van Prooijen

    Big Brother is watching you. Heb mijn fiets ook al eens uit depot gehaald. Aardige en behulpzame jongen daar trouwens. Dochterlief laatst op rustig moment fietsend bekeurd op Rozengracht. 44 euro. Er gaat niets boven Zaanstad!

  • Frits Groen

    Dan maar weer met de auto de stad in. Zaanstad milieustad? Nee treiterstad.

  • Bas Sommeijer

    Ik ben blij dat de gemeente dit doet. Als je op de fiets komt winkelen voor een paar uur wil je je fiets kwijt kunnen in de fietsenrekken. En heel vaak staan daar fietsen die daar lang staan (hele dag of dagen). Ik hoop dat de fietsentoren op het station ervoor zorgt dat er meer ruimte komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *