Orkaan-lezers doneren € 2.215 in eerste week

Vorige week zette De Orkaan een Doneer-knop op de site. We willen ook in de toekomst de Zaankanters van nieuws blijven voorzien, maar de kosten begonnen op te lopen.

Voor 2021 hadden we op een bedrag van € 1000 aan ‘donaties’ gerekend. Binnen een week is dat al meer dan meer keer zoveel: € 2.215 werd gestort door ruim 70 Orkaan-lezers! (we vonden dat uitroepteken hier wel terecht)

Die € 1000 hadden we in de begroting gezet die we naar Zaanstad en Wormerland stuurden. We willen namelijk ‘lokale omroep’ worden. Eerder hadden ze gezegd dat we ‘zelf ook geld binnen moesten halen’ en daar hebben ze gelijk in. In 2021 hopen we via opdrachten, advertenties, branded content en donaties ruim € 40.000 binnen te halen. De gezamenlijke subsidie van Zaanstad en Wormerland is € 139.000. Die gaat naar RTV Zaanstreek of naar De Orkaan.

Met de donaties zijn we niet alleen goed op weg, het betekent ook een enorme steun voor ons en een bewijs dat lezers ons waarderen. Dank dus! (71 keer).

Lees ook ons Beleidsplan ‘Bereik, Impact & Betrokkenheid’ (over onze plannen voor de komende vijf jaar) of ga meteen naar onze Doneer-pagina (met daar ook meer uitleg waarom we dat doen).

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Kees Huyser

    Voor diegenen die giften doen is het misschien van belang te weten dat De Orkaan de ANBI status heeft waardoor de giften mogelijk van de belasting aftrekbaar zijn.
    Giften gaan naar STICHTING ZAANS MEDIA PLATFORM DE ORKAAN te Assendelft, http://www.zmpdeorkaan.nl
    Het ANBI registratie nummer is 861815373

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *