Orkaan-lezers doneren ruim € 4000,-

Twee maanden geleden, op 10 juni, vertelden we dat de doneer-knop die we de week ervoor hadden geplaatst op De Orkaan boven verwachting werkte. Dat wil zeggen: lezers weten ‘em te vinden en maken er gebruik van. Daar zijn wij blij mee! 

We willen ook in de toekomst Zaans nieuws blijven brengen, liefst meer, maar de kosten lopen op. De redacteuren die al meer dan zeven jaar vanuit de tenen werken blijven dat graag doen, maar eens is de bodem van de schatkist bereikt. 

Zaanstad en Wormerland moeten binnenkort kiezen tussen RTV Zaanstreek of De Orkaan. Ze bepalen wie de komende vijf jaar de licentie krijgt om mensen te informeren, te controleren, te verbinden en te amuseren.  Daarvoor hebben we onze plannen voor de komende vijf jaar in het Beleidsplan ‘Bereik, Impact & Betrokkenheid’ beschreven. 

Er wordt verwacht dat we ook zelf geld binnenhalen, en daar hebben ze groot gelijk in. In 2021 hopen we via opdrachten, advertenties, branded content en donaties ruim € 40.000 binnen te halen. De gezamenlijke subsidie van Zaanstad en Wormerland is € 139.000. Die gaat dus naar RTV Zaanstreek of naar De Orkaan.

In ons beleidsplan hadden wij ‘gerekend’ op € 1000 aan donaties voor 2021. Nu, twee maanden later zitten we al op € 4072,-! 

Dat is echt geweldig! Er werd gemiddeld 30 euro gedoneerd, maar de bedragen varieerden van € 2,50 tot € 500,- en met alles zijn we blij! We niet alleen goed op weg, het betekent ook een enorme steun voor ons en een bewijs dat lezers ons waarderen. Dank dus!

Lees ook ons Beleidsplan ‘Bereik, Impact & Betrokkenheid’ (over onze plannen voor de komende vijf jaar) of kijk op onze Doneer-pagina (met daar ook meer uitleg waarom we dat doen).

Waar gaat dat geld naartoe? 

Dat zal vooral gaan naar web- en mailservers, onderhoud van de website, de nieuwsbrief en video, – en audioapparatuur. In de toekomst willen we ook freelancers en journalisten gaan betalen en een pop-up-redactie ergens in de Zaanstreek openen waar iedereen naar binnen kan lopen. We leggen uiteraard verantwoording af over hoe we het geld besteden.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *