Paaltjes des aanstoots in Krommenie

Donderdagochtend waren er plots plaatjes in de Zuiderhoofdstraat in Krommenie, en vrijdagochtend waren ze weer weg.

Soms sporen de goede bedoelingen van een verstandige maatregel niet met de uitvoering. Het kan in geval van nood – zeker met een brandgevaarlijk pand in de nabijheid – rampzalig zijn als een geparkeerde auto het tappunt van de brandweer blokkeert. Dus markeer je de die putjes met twee paaltjes. Wat kan er met zo’n voor de hand liggende oplossing nog mis gaan?

Dat was donderdagochtend in de Zuiderhoofdstraat in Krommenie te zien waar de paaltjes – zonder parkeerschijf – die ochtend, laten we zeggen, niet erg handig waren geplaatst.

Diezelfde middag deed zich het eerste gevalletje blikschade voor  bij het inparkeren. Voor een van de winkeliers aanleiding om wijkmanager Erik van Druenen te attenderen op de bizarre situatie.

Paaltjes parkeerplaats

Het voortschrijdend inzicht werkte op topsnelheid, want vrijdagochtend waren de paaltjes al weer weg. Was de plattegrond verkeerd om op de ambtelijke tekentafel beland? Was de uitvoerend ambtenaar herhaaldelijk gezakt op het onderdeel inparkeren?  Of had de gemeente berekend wat zij  aan precariorechten in rekening zou moeten brengen?

Volgens reacties op Facebook waren er ook aan de Noorderhoofdstraat vergelijkbare paaltjes geplaatst. Ook die waren de volgende dag weer weg.

Tekst: Jaap de Jong, foto: Josefien Gigengack.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *