Persmomentje Jeroen Schalkwijk (Wormerland)

Dit jaar kwamen we de komkommertijd door met persmomentjes van B&W’s van onze Zaangemeenten. In Wormerland was de onbetwiste koning van het persmoment wethouder Jeroen Schalkwijk. Hij trapte deuren in, installeerde zonnepanelen, schudde handen en keek ook op andere momenten bekwaam in de camera.

In november deed Schalkwijk ‘even een stapje‘ terug en nam een time out. Maar inmiddels is hij weer helemaal back. Met een klassiek persmomentje: het inmetselen van een steen.

Het persbericht:

“Op 1 maart metselde wethouder Jeroen Schalkwijk een oprichtingsplaquette in de muur van de nieuwe Spatterstraat portiekwoningen in Wormer tijdens de officiële oplevering. Samen met de gemeente is WormerWonen erin geslaagd woningen te bouwen die passen in de wijk. Met de bouw van deze nieuwbouw appartementen is de laatste hand gelegd aan de vernieuwing van de Molenbuurt.”

In totaal zijn er 120 woningen gesloopt en 160 woningen teruggebouwd.

“Op deze manier draagt WormerWonen bij aan de gezamenlijke doelstelling om het aantal woningen uit te breiden, in het bijzonder het aantal sociale huurwoningen.

De duurzame woningen zijn gasloos en energie-neutraal door maximale isolatie en doordat elke woning net zoveel energie opwekt als dat zij verbruikt.”

Verhuurdersheffing

Directeur-bestuurder John van Nimwegen (niet op de foto) vertelde (in het persbericht) trots over het bouwproces van de nieuwe woningen:

“Via sociale media informeert WormerWonen lokale woningzoekenden over de verhuur. De reacties op onze berichten zijn overweldigend. Het wordt maar weer eens duidelijk dat heel veel mensen een goede betaalbare woning zoeken.

WormerWonen werkt hier hard aan. Op dit moment hebben we 136 woningen in aanbouw, later deze week beginnen we met nog eens 29 nieuwbouwwoningen, we hebben grote investeringsplannen.

Het zou fijn zijn als wij door de overheid in ons werk gesteund zouden worden. Het is te gek dat Nederland het enige land is met een belasting op sociale woningbouw. Die verhuurdersheffing moet subiet worden afgeschaft.“

De woningen zijn aangeboden via WoningNet. De huurprijzen beginnen bij € 595,99. Voor informatie over de Spatterstraat portiekwoningen kan men terecht op www.wormerwonen.nl -> nieuwbouwprojecten, Spatterstraat.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *