Peukenmeuk Station Zaandam

Hekken zijn gemaakt voor en door mensen, leerden we al vroeg. Om dingen af te schermen, binnen te houden of buiten te houden.

De hekken die nu al meer dan een jaar de doorgaande fietsroute onder Station Zaandam hinderen zouden er dan ook voor ons moeten staan.

Maar… Wat schermen ze af? Gevaarlijke bouwwerkzaamheden? Voor zover we zien zijn die al even afgerond. Wat houden ze buiten? Fietsverkeer dat er zomaar toe zou kunnen besluiten de stoep op te stuiteren? Vast, maar wie heeft daar zin in? Wat houden ze binnen? Peuken? Nee: want die glijden massaal vanuit de regenpijpen onder het hek door het fietspad op.

De peukenverzamelaar komt aan zijn (m/v) trekken onder het station van Zaandam. De fietser zal het iets minder naar zijn (m/v) zin hebben, maar Zaanstad is dan ook niet voor niets geen Fietsstad 2020 geworden.

Valentijn Sessink maakte foto’s:

Let op de glimmend nieuwe regenpijpen boven
Peukenregen
Fietsers, even uitwijken graag
Deel dit artikel:

3 reacties

 • Valentijn Sessink

  Vorig jaar maart lag er tenminste nog een stapel bakstenen in de weg, toen ik de gemeente – via officieel verzoek – vroeg of die hekken wat opgeschoven konden worden. Dat kon toen niet, de aannemer had dit gebied nog nodig, zeiden ze.

  Nu ligt er niets meer. Maar Zaanstad blijft beweren dat het er gevaarlijk is een dat er werkzaamheden plaatsvinden: https://twitter.com/GemZaanstad/status/1295704689351286785

  Wat dan? Wortelschieten? Sint Juttemis vieren?

 • Roel Sluis

  Ziet er puik uit.

 • Jetty van Kessel

  Die peuken, wat een ouderwetse gewoonte je om je peuken kauwgom, blikjes en flesjes op straat te gooien, als je even om je heen kijkt zijn er afval bakken genoeg om je rommel weg te gooien.
  Je houdt toch samen je buurt netjes?
  Je zal maar op het fietspad uitschuiven in die troep, jammer dat er geen mensen meer zijn om dat op te ruimen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *