Politie neemt ruim 150 flessen lachgas in beslag in woonwijk, Wormerveer

Woensdagochtend – 26 april – heeft de politie op de Cor Bruijnweg in Wormerveer ruim 150 flessen lachgas in beslag genomen. De flessen, van klein tot groot, lagen in een zwarte bestelbus en een garagebox opgeslagen. Mogelijk gaat het zelfs om meer flessen. De politie was er vanaf omstreeks 08.00 uur vanmorgen druk mee bezig.

Op de Cor Bruijnweg is een gespecialiseerd bedrijf aanwezig die namens de politie de in beslag genomen flessen vervoert. De flessen lachgas staan deels op het bureau in Zaandijk en de laatste 100 flessen worden direct weggebracht naar een bewaarhuis van de politie in Haarlem.

Volgens verschillende buurtbewoners is er al langere tijd overlast en klopt er iets niet. De bewoner heeft schijnbaar meerdere bussen en ’s nachts komen er mensen af en aan rijden. Hoe de politie de flessen met lachgas op het spoor is gekomen is op dit moment nog niet bekend. Wegens het onderzoek kan de politie nog geen verdere informatie geven.

Lachgas staat sinds 1 januari 2023 op de lijst van de Opiumwet. Er geldt een landelijk verbod op het gebruik van lachgas voor ‘recreatief gebruik’. Dat betekent dat het niet meer voor plezier en/of ontspanning gebruikt mag worden.

Foto’s: Michel Schermer

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Henk Sapiens

    Wormerveer en Wormer liggen in het vizier van de georganiseerde misdaad. Ondermijning noemt men dat tegenwoordig.
    Helaas is de relatieve rust weg. Ook zijn de wijkagenten fysiek afwezig.
    Zoals een arts zou zeggen, leert u er maar mee leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *