Poller Czaar Peterstraat blijft voorlopig omlaag

Totdat bekend is wat er mis is met de poller in de Czaar Peterstraat in Zaandam blijft de poller in de grond verzonken. Zaanstad doet onderzoek nadat vorige week een ambulance strandde voor de poller.

Zaanstad is nog bezig met het onderzoek. Voorlopige conclusie was dat het kenteken niet herkend werd en ook bediening vanuit de centrale (het back-up systeem) de poller niet kon laten zakken.

Via een woordvoerder laat wethouder Gerard Slegers (CDA) weten dat de leverancier van de poller (Erdi) nu onderhoud uitvoert.

“Daarom staat de poller tijdelijk naar beneden. Wij zijn in overleg met de leverancier om te achterhalen hoe lang de werkzaamheden duren en of het onderhoud te maken heeft met de storing.”

Omdat wij te maken hebben met verschillende externe partijen (ambulancedienst en leverancier van de poller), duurt het langer dan gehoopt om alle informatie boven water te krijgen. Het onderzoek naar de oorzaak van de storing loopt op dit moment nog. De verwachting is dat wij hier later deze week meer duidelijkheid over kunnen geven.

Lees ook:

Foto’s: poller naar beneden op maandagmiddag 28 november (De Orkaan).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *