POV/VLW, de grootste fractie in de raad van Wormerland, laat zich al zo’n anderhalf jaar vrijwel niet meer op raadsvergaderingen zien. Ook gisteravond niet. ‘Kiezersbedrog’ volgens GL-wethouder Harold Halewijn.

Zijn VVD-collega Rob Berkhout: “De 8ste (!) Raadsvergadering dit jaar waar de gehele fractie POV/VLW afwezig is.”

Halewijn rekende uit wat de vijf leden van de POV/VLW-fractie in die periode van afwezigheid hadden ontvangen voor hun ‘werk’: “zo’n 40-50.000 euro als ik snel reken”.*

De rechtstreekse aanval op POV/VLW werd op Twitter ingezet door Halewijn:

“De laatste raadsvergadering #Wormerland van dit jaar met heel belangrijke besluiten: extra krediet Zaanbrug, Tarieven nota, verordening Jeugdhulp, Bestuurlijke Toekomst. En de grootste partij VLW/POV is weer niet aanwezig.”

Halewijn: “ze zetten 2500 kiezers al lange tijd buiten spel. #kiezersbedrog”

POV/VLW heeft ondertussen ook de messen geslepen, voor a.s. donderdag is een ‘persconferentie’ in Oostknollendam aangekondigd waar de partij haar plan uiteen zou zetten om de strijd aan te gaan met het front van wethouders en raadsleden van de coalitie. Want daar ligt het probleem volgens Ronald Hendriks die namens POV en VLW de pers uitnodigde (dat gebeurde voor afkondiging van de lockdown).

Volgens Hendriks functioneert het ‘dualisme’ niet in Wormerland, wethouders gedragen zich nog steeds als lid van de gemeenteraad. De pijn van POV/VLW zit hem in de ruime meerderheid van de coalitie en de steun die collegevoorstellen van de fracties krijgen:

“Dit alles bemoeilijkt ons functioneren binnen de gemeenteraad en maakt dit soms zelfs onmogelijk. Ook is het moeilijk om onze taak en rol als volksvertegenwoordiger naar behoren in te vullen. Irritatie en ongenoegen groeit!”

Die Irritatie en dat ongenoegen groeit kennelijk niet alleen bij de POV/VLW.

Wie op ‘3 antwoorden lezen’ klikt kan de hele conversatie zien (in Twitter ook op ‘meer antwoorden’ klikken)

* Het rekenwerk schreven we aanvankelijk toe aan Rob Berkhout, hij werkte immers ooit bij de Belastingdienst, maar het werd dus gedaan door Halewijn.