Nadat eerst Pien & Lien de deuren had gesloten, nu is het de Primera er tegenover die de handdoek in de ring gooit. Primera in winkelcentrum de Kaaikhof 28A in Saendelft (Assendelft) is per 1 juni dicht.

“Beste klant, hartelijk dank voor alle leuke gesprekken en gezelligheid de afgelopen jaren!” staat op het A4’tje dat aan de deur geplakt is. De winkel stopt ermee, maar zal verder gaan onder de naam ‘CIGO’. Volgens het bericht aan de deur hoeven we ons geen zorgen te maken: “voor u verandert er weinig”, staat er in blauwe letters.

Assendelfters zullen hun spulletjes uit de ‘gemakswinkel’ voorlopig ergens anders moeten halen, tot de winkel natuurlijk weer open is onder de naam CIGO. Of de ‘vloek’ nog meer ondernemers zal treffen, moeten we nog afwachten.

Primara is als keten overigens aanzienlijk groter (530 winkels) dan CIGO (130 winkels).

Opmerkelijk is dat de Google Reviews nogal… ehhh… ‘wisselvallig’… waren als het over de zaak ging. In dat geval is de mededeling “er verandert weinig” weinig hoopvol.

Leuk weetje: de winkel heet ‘Primera Ascmannedilf’ – dat laatste woord is de eerste naam die opduikt als Assendelft genoemd wordt (in het jaar 1063).

Door Sascha Timmerman. Foto’s van Marty Vet. Extra informatie van Google Reviews, Primera, CIGO en Wikipedia.