Projectontwikkelaar aast op Houthavenkade: 558 woningen (filmpje)

Voor bedrijventerrein Houthavenkade in Zaandam is een plan voor 558 woningen gemaakt.

De bedrijven die nu op het terrein zitten, praten met projectontwikkelaar Porten Development waarmee een ‘intentieovereenkomst’ is gesloten aldus een reactie van gemeente Zaanstad.

De ontwikkelaar onderzoekt volgens Zaanstad “de haalbaarheid van de ontwikkeling van de Houthavenkade”. Ruim een jaar geleden maakte Zaanstad bekend dat ze wilde onderzoeken of het bedrijventerrein aan de HouthavenkadeĀ  geschikt zou zijn voor woningbouw.

Begin deze maand dook het terrein op bij de 15 projecten die de gemeente versneld wilde realiseren, na het Hembrugterrein (1000 woningen) en Kreekrijk (920) het grootste project – maar ook het minst uitgewerkte. Binnen drie jaar moet worden begonnen met de bouw.

Op het terrein zijn nu o.a. houthandel Bentvelzen & Jacobs, Engie (technische installaties), Suzuki-dealer Jonker en schadebedrijf K. van Oudenaren gevestigd. Werknemers zijn wel op de hoogte van het feit dat er onderhandeld wordt maar verkeren in onzekerheid over hun toekomst.

Volgens de gemeente wordt “de mogelijkheid tot verplaatsing van een aantal bedrijven meegenomen” in de onderhandelingen, “maar dit zit nog in een beginstadium”.

Filmpje gemaakt met Google Earth.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • JN

  Er ligt aan de overzijde van de Provinciale weg al een prachtig stuk land braak.
  Ik denk dat het een goede plek voor woningen kan zijn.

  Laat die Ikea maar wegblijven..

 • A. Harmens

  Ik ben wel benieuwd wat de visie van de gemeente is op het behoud van werkgelegenheid in de Zaanstreek. Er is dus aan de bedrijven een andere plek in de Zaanstreek toegezegd, maar waar gaat die dan komen? Vreemde gang van zaken.

 • Egbert Visser

  Op zich is het een goede zaak dat ze bedrijventerreinen nabij het Centrum of in woongebieden zoals in de Oostzijde. Voor de bedrijven die nu aan de Houthavenkade zijn gevestigd is schuin aan de overkant nog een mooi terrein beschikbaar , de Ikea zie ik daar niet meer komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *