Raad digitaal: gedoe in Wormerland, waarschijnlijk uitstel in Zaanstad

De aangescherpte coronaregels waarbij de anderhalve meter weer terug is zorgen ervoor dat gemeenteraadsvergaderingen weer anders georganiseerd moeten worden: in Wormerland en Oostzaan digitaal, in Zaanstad waarschijnlijk weer zonder publiek.

Zaanstad heeft een vergaderzaal die geschikt gemaakt kan worden voor het vergaderen op anderhalve meter. Die ombouw kost tijd – ook omdat de camera’s opnieuw ingesteld moeten worden. Het bedrijf dat daarvoor ingeschakeld moet worden, kan dat niet op korte termijn doen.

Vanavond vergaderen de fractievoorzitters in Zaanstad over de nieuwe regels en de gevolgen voor het vergaderen. Als er op anderhalve meter moet worden vergaderd, zal de bijeenkomst van a.s. donderdag (25 november) niet door kunnen gaan, wat wel een probleem kan worden door de ‘bomvolle’ agenda.

In Oostzaan wordt maandag 29 november ook digitaal vergaderd, maar dat was al sinds het begin van corona bijna elke keer al zo, één keer mocht een beperkt aantal mensen aanwezig zijn, maar nu “is het NIET mogelijk om bij de vergadering aanwezig te zijn in verband met de maatregelen in verband met de coronapandemie.”

In Wormerland leidde de digitale vergadering al tot een relletje, de voltallige fractie van POV/VLW (5 raadsleden) liet verstek gaan bij de vergadering wat ze een pissige reprimande van wethouder Harold Halewijn opleverde.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *