Raadslid van de Week: Harrie ‘Breaking Bad’ van der Laan

POV-fractieleider Harrie ‘Breaking Bad’ van der Laan mag zich deze week met de felbegeerde titel Raadslid van de Week tooien.

In aanloop naar de raadsverkiezingen is het goed om zo en dan een raadslid in het zonnetje te zetten, voor het voetlicht te brengen of in de schijnwerpers te plaatsen.

Ze verrichten hun goede werken vaak in stilte en oogsten daarvoor weinig lof; hoon op sociale media is hun deel, in de familiekring worden ze met argwaan tegemoet getreden. Ten onrechte. Zo af en toe verlaat iemand z’n comfortzone, springt over zijn eigen schaduw of denkt buiten de box. Dat verdient een onderscheiding.

Harrie’s Held: Breaking Bad!

Harrie van der Laan, de geliefde leider van de Partij voor Ouderen en Veiligheid is zo bescheiden dat hij De Orkaan geblockt heeft op Twitter. Hij opereert liever in stilte en wil niet aan de grote klok hangen zozeer hij getroffen is door Zwarte Piet, Zwarte Piet en Zwarte Piet. Zo wordt Zaanstad in stilte toch weer een stukje Veiliger voor Ouderen.

Ook de website van de POV deelt in deze welbewust gekozen onzichtbaarheid, het laatste “nieuws van de fractie” is van een jaar geleden (24 november 2016) en betreft het “niet aanwezig zijn bij het afscheid van burgemeester Faber”. Dat u het weet!

In de Raad treedt Har noodgedwongen zo af en toe in de schijnwerpers. Soms laat hij ongemerkt toch even iets van de Mensch achter de Harde Harrie zien, de ruwe pit in deze keiharde bolster. Zijn Mac! Wat siert de voorkant: Walter White! De ‘held’ uit de Amerikaanse tv-serie Breaking Bad, een scheikundeleraar die producent en handelaar in het sterk verslavende crystal meth wordt.

En zo valt alles op z’n plek, de geheime wensen van de Veiligheids-voorman, misschien wel een Coffeeshop in Wormerveer en Krommenie (wie o wie gaat die uitbaten?).

De ‘bad side’ van Harrie was bij kenners van HARD rock al bekend, hij is immers drummer (linksonder) bij HoneyBADger.

Wij kunnen niet wachten op de verkiezingstournee van de band langs het Erasmushuis, Lambert Melisz en de Acht Staten…

Brecht

Ook voor ‘Harde Harrie’ dus Bertolt Brecht (Dreigroschenoper)

Denn die einen sind im Dunkeln
und die andern sind im Licht
und man siehet die im Lichte
die im Dunkeln sieht man nicht.

Hier alle Raadsleden van de Week.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Mark

    Met zijn band op verkiezingstournee langs de bejaardenhuizen. Wat een goed idee. Dat wordt dan de eerste keer sinds de vorige verkiezingen dat hij wat doet voor de ouderen en zich daar laat zien. Daarnaast kunnen ze gelijk horen wat voor herrie die Harrie maakt. Je kunt dan alleen nog maar de hoop uitspreken dat hij in stilte zou werken, want dat ze weinig bewerkstelligen en dus ook geen nieuws te melden hebben, wil helaas niet zeggen dat ze in stilte werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *