In de nacht van maandag op dinsdag – 9 januari – is omstreeks 03.05 uur een ramkraak gepleegd bij Tabakspeciaalzaak Van Vuure aan de Krommenieërweg (Marktplein) in Wormerveer.

Bij de ramkraak is een Honda Jazz achteruit de zaak binnengereden. Het inbraakalarm is hierbij afgegaan, maar door onbekende oorzaak de mistgenerator niet. De twee verdachten zijn slechts enkele minuten in de winkel geweest. Ze hebben de kassalades stukgetrokken en in ieder geval duurdere IQOS apparaten (elektronische sigaretten) en sigaretten meegenomen. Wat er verder bij de ramkraak buit is gemaakt is nog onbekend.

Volgens getuigen zijn de verdachten gevlucht over de Krommenieërweg in de richting van de Noorderstraat. Er werd direct een zoekactie door de politie gestart. Daarbij werd een burgernetbericht verstuurd met het verzoek om uit te kijken naar twee donker geklede mannen in deze Honda Jazz met kenteken 27-NX-??.

De politie heeft de verdachten en/of de auto nog niet aangetroffen. Het onderzoek gaat verder, waarbij vandaag overdag onderzoek zal worden gedaan door de Forensische Opsporing. De politie komt graag in contact met getuigen. ‘Ieder voertuig dat langsrijdt rondom dit tijdstip, vinden wij interessant.’ Heb je iets gezien of heb je camerabeelden? Neem dan contact op met de politie via een 0900 – 8844. Zaaknummer 2024005921.

Bijdrage door Michel Schermer